Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Γράφει ο Γιώργος Ανδρέου σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

    Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ακυρώνεται η 51/2006 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κλπ μετά από αίτηση – προσφυγή τριών (3) Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου και το σκεπτικό της. Με απλά λόγια η αρμόδια υπηρεσία της Λειβαδιάς, σκέφθηκε και η κ. Γενική Γραμματέας στη Λάρισα, το υπέγραψε, ότι για να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός της έδρας του  – στην έδρα μιας από τις Δημοτικές Ενότητες του  ίδιου Δήμου – σύμφωνα με την παράγραφο 10 του αρθρ. 67 του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), θα έπρεπε να προηγηθεί άλλη απόφαση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου με πλειοψηφία των 3/5 των μελών του.
Ύστερα με έπιασαν τα γέλια για το σκεπτικό αυτό.
Λέει δηλαδή το σκεπτικό της ακύρωσης ότι, ο Δήμαρχος εισηγείται και ο Πρόεδρος θέτει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στο Δίστομο, με πρόσκληση προ 3 ημερών, για να αποφασίσει με αυξημένη πλειοψηφία ότι, λόγω εξαιρετικής περίπτωσης, πρέπει να συγκληθεί το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αράχωβα και αφού ληφθεί η απόφαση, να γίνει νέο Δημοτικό Συμβούλιο με άλλες 3 ημέρες για πρόσκληση και μόνο τότε θα είναι έγκυρη η απόφαση.
Δηλαδή 10 τουλάχιστον ημέρες για το «έκτακτο γεγονός» και την εξαιρετική περίπτωση, που θα έχει ήδη «μπαγιατέψει» ή θα έχει κάνει φτερά.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, λέει ο λαός. Ή ο νομοθέτης είναι ηλίθιος ή τον διαβάζουμε όπως μας καπνίσει.
Ελπίζω να μου δώσουν εντολή να προσφύγω κατά της απόφασης για να κριθεί ότι η αληθής έννοια της διατάξεως είναι ότι, η εξαιρετική περίπτωση, που κατά κανόνα είναι επείγουσα, δεν μπορεί να περιμένει και το ίδιο το Συμβούλιο συγκαλούμενο  για να συνεδριάσει στην  έδρα Δημοτικής ή τοπικής Κοινότητας του ίδιου Δήμου, αποφασίζει προεισαγωγικά, κυρίαρχα και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία , αν συντρέχει εξαιρετική περίπτωση. Και αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί από τη Διοίκηση στον έλεγχο νομιμότητας. Διαφορετικά η διάταξη δεν έχει λόγο υπάρξεως.    
       Σκεφτείτε το Δήμαρχο Αθηναίων να περιμένει να λήξει η κατάληψη του Δημαρχείου για να συνεδριάσει εκεί και να πάρει απόφαση να συνεδριάσει αλλού. Αν είναι δυνατόν.
Σταματάω στο νομικό θέμα, γιατί δεν θέλω να μπω στη λογική της προσφυγής των 3 δημοτικών συμβούλων κατά της συγκεκριμένης απόφασης, που αφορά το «μέγιστο» από τα μέχρι τώρα θέματα όλης της περιοχής, οι συνέπειες του οποίου φοβούμαι ότι θα φανούν σύντομα και στο Δίστομο.
Αθήνα 16.5.2011
Γιώργος Δ. Ανδρέου
Δικηγόρος

16 σχόλια:

ΔΗΜΟΤΗΣ Δ-Α-Α είπε...

Κ.ΔΙΚΗΓΟΡΕ :1.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ (ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ)2.ΠΟΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΗΜΕΡΕΣ,ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ(ΑΦΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ,ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΡΝΑΣΙΟΙ ΔΗΜΟΙ (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ Π.Χ.) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ .3.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ,ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑΓΟΣ ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.4.ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Η ΑΝΤΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ).

ΗΛΙΟΣ είπε...

Τι έκτακτο ΔΣ είναι αυτό, που ανακοινώνεται ότι θα γίνει την Τετάρτη (16/3/2011 ), από την Κυριακή ( 13/3/2011 );
Το άρθρο 88 παρ.3 αναφέρει ότι: «Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση ( για ΔΣ ) μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για πιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.»
Δηλαδή, θα μπορούσε την Κυριακή ( 13/3/2011) ή τη Δευτέρα (14/3/2011) να δοθεί πρόσκληση για ΔΣ, να γίνει αυτό την Δευτέρα (14/3/2011) και με τα 3/5 (άρθρο 67 παρ.10 ), ( αφού το ΔΣ είναι κυρίαρχο όργανο ) να κάνει το έκτακτο ΔΣ την επομένη Τρίτη 15/3/2011 σε όποια έδρα είχε δώσει εντολή το ΔΣ.
Ποιες 10 ημέρες και πράσινα άλογα! Θα είχαν κερδίσει και 1 ημέρα, αν πραγματικά ήθελαν! Αυτή είναι η σειρά και το σωστό του θέματος. Αυτό και πρεσβεύει η ακυρωτική απόφαση.
Δεν είναι στραβός ο γιαλός τελικά…………….

παρνασσαρας είπε...

οχι ρε ψηλε.εχεις αδικο.δεν ξερεις εσυ.ο ηλιος κι ο διστομογιαννος κι η αννα μαρια κι η ανενταχτη ξερουν.ξερεις τι πανεπιστημια εχουν τελειωσει αυτοι.την ανωτατη κομματοσκυλικη.που πας εσυ με ενα πτυχιο νομικης

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

ΚΡΙΜΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΝΤΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΥΤΙΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ?ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ.ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.....

αρ είπε...

σπιθα θαλασσα εχεις στο μυαλο σου.γι αυτο ολη η περιφερεια σας λεει ψωριαρηδες.βρε ο ψηλος ειναι καταξιωμενος δικηγορος.

ΘΜ είπε...

O ΨΗΛΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΙ ΣΤΑΘΗΣ ΚΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΙ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ)ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΗΣ.ΝΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ.ΒΑΡΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΥΠΗΤΑ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΘΕΜΙΔΑ είπε...

ΕΔΩ ΚΥΡ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ.Α ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ....

Κ είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΒΡΙΣΤΡΙΑ ΘΕΜΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδρέου.
Ο Νόμος γράφει σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» και όχι σε «έκτατα γεγονότα» όπως στο σκεπτικό σας αναπτύσσεται. Πρέπει τουλάχιστον να παραδεχτείτε την διαφορά των εννοιών, άρα και την άστοχη επιχειρηματολογία σας

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας σας λέω ότι η παραπάνω είναι μια εξαιρετική περίπτωση αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί έκτατο γεγονός. Είναι εξαιρετική περίπτωση γιατί αφορά κυρίως την Αράχωβα και είναι λογικό το Δ.Σ. να γίνει εκεί, σε καμιά περίπτωση όμως δεν αποτελεί έκτατο γεγονός και αυτό το αποδεικνύει η πρόσκληση του Προέδρου για σύγκληση του Συμβουλίου με διαδικασίες τακτικού.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ είπε...

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.3 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΤΕΥΣΗΣ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ Ν ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΑΚΑΣ ΚΙ ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ.ΓΝΩΣΤΟΙ.ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ .ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΣΦΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Κ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ.

3ο ματι αντικειμενικο είπε...

Ο ΨΗΛΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΑΜΜΙΣΘΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΗΘΕΛΕ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ .Ο ΣΤΑΘΗΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Ο.... Ο.... Ο....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΘΕΣ.ΒΡΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ είπε...

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ
Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ

''Υστερα με επιασαν τα γελια.''
''ελπιζω να μου δωσουν εντολη να προσφυγω...''εγω κατα του κειμενου σας γιατι....''σκεφτειτε το Δημαρχο Αθηναιων να περιμενει να ληξει η καταληψη του Δημαρχειου,''και το Δημαρχο Διστομου Αραχωβας Αντικυρας να περιμενει ποτε θαρθει ο ψηλος απ το νησι;;;;
Σταματαω το νομικοχιουμοριστικο θεμα, γιατι ειμαστε για κλαματα οχι για γελια...
Αν ειχε μποφορ το Αιγαιο θα ειχε ''μπαγιατεψει''η θα ειχε κανει φτερα το εκτακτο δημοτικο δυμβουλιο....

ΔΕΞΙΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΨΗΛΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΑΝ ΕΝΑΙ Ν ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΑΝΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΟΣΟ ΕΞΩ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

τελικα εχετε ολοι μεγαλη πλακα, εισαστε για κλαματα - κριμα........