Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ευρωπαϊκή πρωτιά για τους Δελφούς


Αριστείο για την ανάπλαση του ιστορικού συνόλου της Χάρμαινας έλαβε ο Δήμος Δελφών, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος ελληνικός προορισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συμμετείχαν 8 Δήμοι και Περιφέρειες οι οποίοι εξετάστηκαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του διαγωνισμού “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας” που διεξάγεται κάθε χρόνο...



Φέτος το θέμα ήταν “Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών".

Στην συνοικία Χάρμαινα, μιας παλιάς συνοικίας της Άμφισσας, τους τελευταίους τρεις αιώνες ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του δέρματος (ταμπάκικα).

Τόσο ο ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2011.

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
http://apolitistosteki.blogspot.com

1 σχόλιο:

Χαρτομανι είπε...

AX ΡΕ ΤΣΟΜΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΙΑ!!!!!!!
ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ!!!!