Τo άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει με ανακοίνωση του ο κ. Μεσούτ Γιλμάζ για το θέμα των πυρκαγιών στα ελληνικά δαση.
Όπως μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του NTV στις 11:00 και όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «Ο Γιλμάζ είπε: το είπα για τις πυρκαγιές στην Τουρκία», ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του και ότι τα όσα είπε αφορούσαν τις πυρκαγιές στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Μάλιστα ισχυρίζεται με θράσσος ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που πιθανά να έβαζαν φωτιές στα παράλια της Τουρκίας! Συγκεκριμένα ο Μεσούτ Γιλμάζ στην γραπτή ανακοίνωση του με την οποία κάνει θεαματική… κωλοτούμπα, είπε τα εξής για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:
«Το θέμα πηγάζει πλήρως από παρεξήγηση. Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχα με τον κ Ενβέρ Αϊσεβέρ ( εννοεί τον δημοσιογράφο της Birgun) , στην ερώτηση «σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η έννοια του κρατικού μυστικού;» είπα ότι
αυτό έχει σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ότι π.χ οι πυρκαγιές δασών που σημειώθηκαν στα παράλιά μας στο Αιγαίο, και οι αξιολογήσεις ότι αυτές έχουν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία, υπάρχουν επιφυλάξεις από πλευράς εξωτερικής πολιτικής να δοθούν στην δημοσιότητα όσο δεν αποδεικνύονται. Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα δεν έχει σχέση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά με τις πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν ετέθη θέμα για μυστικά κονδύλια . Στην ουσία αν συγκριθεί ο τίτλος με το περιεχόμενο, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Αυτά τα παραθέτω στην κοινή γνώμη έτσι ώστε να μην γίνουν λανθασμένες αξιολογήσεις».
Ο κ. Γιλμάζ επίσης πριν αναχωρήσει για το Λος Αντζελες πρόσθεσε τα εξής σχετικά:
«Νομίζω ότι οι Έλληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν. Εκείνο που εννοούσα εγώ εκεί ήταν οι πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Την δεκαετία του ’90 στην Τουρκία σχετικά με τις μεγάλης έκτασης πυρκαγιές δασών στην χώρα μας, υπήρξαν αξιολογήσεις και ορισμένες πληροφορίες ότι είχαν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία . Εγώ είπα ότι αυτό, όσο αυτές οι πληροφορίες δεν οριστικοποιούνται και δεν αποδεικνύονται, η κυκλοφορία τους θα είναι λάθος από την πλευρά των σχέσεών μας με την Ελλάδα. Το θέμα διαστρεβλώθηκε πλήρως. Η αλήθεια είναι έτσι όπως την αναφέρω».
 http://www.prionokordela.gr