Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

«Εθνική Ελλάδας γειά σου!», από τα παιδιά της «Φλόγας»

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για «τα παιδιά της Φλόγας», τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που δίνουν τη μάχη της ζωής τους: Την Πέμπτη τα επισκέφθηκαν στον ξενώνα της «Φλόγας», στο Γουδί, και πέρασαν μαζί τους όμορφες ώρες ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας.

Έφθασαν εκεί ο Σωτήρης Νίνης, ο Στέφανος Καπίνο, ο Κώστας Μήτρογλου, ο Μιχάλης Σηφάκης,ο Γιάννης Φετφατζίδης,ο Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής Τάκη Φύσσα, τον βοηθό προπονητή Λεωνίδα Βόκολο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Γιάννη Σπανουδάκη μετά την πρόσκληση που τους απηύθυναν τα παιδιά της «Φλόγας» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, για να πουν ένα «μικρό ευχαριστώ» στον μεγάλο χορηγό, τον ΟΠΑΠ, για το αξίας άνω των 3 εκ. ευρώ ακτινοθεραπευτικό σύστημα - Γραμμικό Επιταχυντή - που προσέφερε και έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού»  με δαπάνες του.
 
Τα παιδιά της «Φλόγας», υποδέχθηκαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου που είχαν μπροστά τους - «τηλεοπτικά» ινδάλματά τους μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι επισκέπτες δεν πήγαν με άδεια χέρια: Μπάλες και φανέλες με τις υπογραφές των παικτών και φυσικά παιχνίδια ήταν τα δώρα που τους προσφέρθηκαν λόγω των ημερών, ενώ έβγαλαν μαζί τους φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα.
 
Για την άλλη, τη μεγάλη προσφορά – όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν – μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της «Φλόγας» κ. Μαρία Τρυφωνίδου, η οποία θύμισε ότι μετά από άκαρπες προσπάθειες 7 χρόνων, ήταν η ΟΠΑΠ Α.Ε. που έσπευσε να αγοράσει και να εγκαταστήσει τον Γραμμικό Επιταχυνσιογράφο στο νοσοκομείο Παίδων και όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε, πλέον, τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες να έχουν την πιο σύγχρονη θεραπεία σε ένα πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

«Θεωρούμε μεγάλο άθλο τη λειτουργία του τμήματος αυτού στη σημερινή κρίση που περνά η χώρα μας.

 Επίσης ευχαριστούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου που πέτυχε όλα όσα λόγω αρμοδιότητητος μπορούσε να πετύχει. Αναγνωρίζουμε την κρίση που περνάει η χώρα μας και ιεραρχούμε τις προτεραιότητες και τις απαιτήσεις μας.

Δεν ασκούμε μόνο κριτική. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε το κάνουμε άμεσα χωρίς πολλά λόγια.Η «Φλόγα» έρχεται να συμπληρώσει και όχι να υποκαταστήσει τη δημόσια δραστηριότητα όπως αυτή εκφράζεται στη δημόσια υγεία.

Και φτάσαμε σήμερα, να έχουμε ένα Πρότυπο Κέντρο Ακτινοθεραπείας για παιδιά και εφήβους όπως ακριβώς το είχαμε ονειρευτεί. Χορηγίες σαν και αυτή πραγματικά σώζουν ζωές» τόνισε η κ. Τρυφωνίδου, που αναφέρθηκε και στην βοήθεια του νοσοκομείου «Υγεία».
 
Μέχρι τώρα 75 παιδιά έχουν τύχει θεραπείας – σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου – ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου  «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» κ. Μαρία Συνοδινού.

Σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα αποδεικνύονται θεαματικά, τόνισε. Περίπου τα μισά από τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο πρέπει να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, λόγω, όμως, της μικρής τους ηλικίας υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσουν σοβαρές παρενέργειες.

Ακριβώς για αυτό, η ακτινοθεραπεία των παιδιών πρέπει να γίνεται με μηχανήματα σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας, ώστε η ακτινοβολία να κατευθύνεται μόνο στην περιοχή της νεοπλασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανουδάκης τόνισε συγκινημένος από τις εκδηλώσεις των παιδιών: «Εργαζόμενοι και διοίκηση είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό το έργο. Είμαστε διπλά υπερήφανοι γιατί συνεργαστήκαμε με την ομάδα των γιατρών του Κέντρου Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού» η οποία επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο».

Πληροφορίες: Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,
Αθήνα
: Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί,
Τηλ : 210-7485000

Δεν υπάρχουν σχόλια: