Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εξώδικο τράπεζας σε 16χρονο για 460 ευρώ

Απίστευτη η ενέργεια τράπεζας στη Κρήτη, η οποία έστειλε εξώδικο σε ανήλικο παιδί για στεγαστικό δάνειο. Προσφυγή του πατέρα στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών. Για προκλητική καταχρηστική πρακτική της τράπεζας κάνει λόγο η Ένωση

Τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να αποπληρώσουν
τις οφειλές τους, τράπεζα έστειλε εξώδικο σε ένα 16χρονο παιδί από τη Κρήτη για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο.
Όπως αναφέρει το Cretalive, στην ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης, τονίζεται πως "το εξώδικο επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, (δανειολήπτη)παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο,  ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας".
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:
"Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δημοσιοποιεί καταγγελία, πατέρα ανηλίκου, κατά Τράπεζας , η οποία σύμφωνα με την καταγγελία καταναλωτή- δανειολήπτη, προχώρησε στην έκδοση "εξωδίκου" ,για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο, και μάλιστα το "εξώδικο" επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας, με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία, προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του, της οικογένειας.
Η Εξώδικη αυτή προσέγγιση της Τράπεζας, προς το ανήλικο τέκνο του δανειολήπτη, αντίκειται στην Νομοθεσία  "περί προστασίας των καταναλωτών" αποτελεί δε προκλητική καταχρηστική πρακτική της Τράπεζας, αλλά και καταπάτηση κάθε ανθρώπινης και ηθικής δεοντολογίας και  επικοινωνίας "περί προστασίας ανηλίκων".
Η Ένωση, θα διαβιβάσει την καταγγελία του καταγγέλλοντος θιγόμενου δανειολήπτη, στις αρμόδιες αρχές, και θα αιτήσει την προστασία τόσο του ίδιου του δανειολήπτη, αλλά και των μελών της οικογένειάς του, από παρόμοιες πρακτικές καθώς η εν λόγω συμπεριφορά της Τράπεζας, ξενίζει την Κρητική Κοινωνία, από πρέπουσες και νόμιμες προσεγγίσεις των δανειστών".

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: