Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε. Δείξτε μας.


Τη δημοκρατία πολύ συχνά την πιάνετε στο στόμα σας, κύριοι και κυρίες του κομματικού πολιτικού συστήματος, αλλά ελάχιστα την τιμάτε. Καθόλου δηλαδή δεν την τιμάτε την δημοκρατία.
http://3.bp.blogspot.com/_mVwqnQbJWtE/S1lblYD-j6I/AAAAAAAAAtM/Q5c_KvnJ1ss/s400/corruption.jpgΚι όχι μόνο δεν την τιμάτε επειδή μας έχετε αφαιρέσει ως λαό την παραμικρή ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα να παίρνουμε μέρος στην εξουσία που εσείς θέλετε να ασκείτε ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ μόνοι σας. Αλλά δεν την τιμάτε την δημοκρατία ακόμα και σε ζητήματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται λιγώτερο σημαντικά από την ισονομία και την ισοκρατία. Οπως για παράδειγμα την λογοδοσία σας.
Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να λογοδότησε κάποιος πολιτικός στον λαό με κάποιο τρόπο. Ούτε κάποιος βουλευτής-νομοθέτης. Ούτε κάποιος δικαστικός. (Και η δικαστική εξουσία, πολιτική εξουσία είναι για όσους ξέχασαν τι είναι δημοκρατία, και επιεικώς μεταξεταστέοι).
Και δεν θυμάμαι επίσης να έχει λογοδοτήσει στον λαό και κανένας από όλους εκείνους που διορίζετε διοικητές και προέδρους και παραπροέδρους και συμβούλους σε δεκάδες θέσεις κάθε που αλλάζει η κυβέρνησή σας. Από το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ μέχρι τα ΙΚΑ τα ΣΥΚΑ και τις γιαλαντζί “ ανεξάρτητες” αρχές σας, ο θεός να τις κάνει.
Δεν λογοδότησε ποτέ και κανένας σας στον λαό.
Ξέρω, δεν “ προβλέπεται” θα μου πείτε.
Τι ωραία! Και σε ποιο εγχειρίδιο της δημοκρατίας “ το λέει” αυτό το “ δεν προβλέπεται να λογοδοτούν οι εκλεγμένοι στον λαό” ωρέ δημοκράταροι λεβέντες μου;
Λέει ωρέ θεοί της δημοκρατίας το εγχειρίδιο να ασκείτε εσείς την εξουσία οι ίδιοι και οι ίδιοι και μάλιστα χωρίς λογοδοσία στο λαό; Και το αντίστοιχο εγχειρίδιο της Χούντας και της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, τι λέει ω! διαπρεπή μου παλληκάρια εσείς και κόρες λαμπρές;
Εχουμε μερικούς από σας που τους αρέσει να παινεύονται και μπροστά στις κάμερες: “ τριάντα χρόνια με τιμά ο λαός με την ψήφο του”. Ρε παλληκάρι, ποιους να διάλεγε ο λαός δηλαδή; Αφού όποτε πήγαινε να ψηφίσει ο λαός στις εκλογές, ο αρχηγός σου ΕΣΕΝΑ και κάτι παρόμοια φυντάνια έβαζε στο μενού, ε, στο ψηφοδέλτιο. Ολο το μενού κατεβάσαμε ως λαός κι αλλαγή και προκοπή δεν είδαμε. Τιμή θα ήταν να διαλέγαμε ΕΜΕΙΣ τους υποψηφίους. Οχι ο αρχηγός σου. Φανταστικέ μου δημοκράτη!
Κι αφού ΔΕΝ δουλέψατε 30 και 40 χρόνια ορισμένοι (κι ο δήμαρχός μας ο προηγούμενος 17, και του βρίσκουνε και “ ορφανές καταθέσεις” τώρα) κι ήσασταν όλο στην εξουσία κι αρχόντοι μας, δεν δικαιούμαστε εμείς ως λαός μετά από αυτή την λεηλασία, να σας ελέγξουμε; Να δούμε τι αποχτήσατε όλα αυτά τα χρόνια καμάρια μας που σας μισθοδοτούμε και πως το αποκτήσατε; Κι εσείς και οι μέχρι και τρίτου βαθμού συγγενείς σας;
Ανοίξτε αφού είσαστε σίγουροι για την εντιμότητά σας (εμείς είμαστε ως λαός σίγουροι για το αντίθετο, πολύ σίγουροι δηλαδή) τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και δημοσιεύστε το πόθεν έσχες σας όλων αυτών των ετών. Να δούμε και τις περιουσίες τις δικές σας και του μπατζανάκη και του κουμπάρου σας.
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσες καταστροφικές αποφάσεις που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις σας;
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσους νόμους ξεπουλήματος και εκποίησης και παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας που νομοθέτησε η βουλή;
Σας φαίνεται άδικη η διαφάνεια και η δημοσιότητα των περιουσιακών σας στοιχείων μετά από τόσες και τόσες δικαστικές αποφάσεις-σκάνδαλα όπως εκείνη που έβγαλε συνταγματικό το Μνημόνιο; (Οι Γερμανοί του αεοδρομίου, Αρειε Πάγε μου, θα πλερώ ΦΠΑ, ή μπα…;)
Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε. Δείξτε μας.
Που μου θέλετε κι αναδρομικά!

 http://anarmodios.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Φοροδιαφυγή, απέναντι σε αυτό το ανάλγητο κράτος, απέναντι σε αυτούς τους ελεεινούς απατεώνες, όπως αυτοί πιο πάνω πολύ καλά περιγράφονται, είναι πράξη ύψιστης αντίστασης.
Φυσικά δεν πρέπει να εξαιρέσουμε τους τραπεζίτες τους οποίους τα δύο τελευταία χρόνια τους χρηματοδοτήσαμε με 150 δις ευρώ και οι οποίοι έχουν επιπέσει στην περιουσία του μέσου Έλληνα πολίτη, αφού προηγουμένως τον καταχρέωσαν με τις σειρήνες της υπερκατανάλωσης μέσω του άκρατου δανεισμού, σαν νηστικά όρνια.
ΜΗΝ πληρώνετε φόρους , ΜΗΝ πληρώνετε δόσεις στις Τράπεζες, το ΤΕΛΟΣ τους είναι πολύ κοντά!