Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Διεθνής διασημότητα» ο Λουκάνικος κατά το περιοδικό Time

Ο σκύλος των διαδηλώσεων, υποψήφιος για πρόσωπο της χρονιάς για το 2011
«Διεθνής διασημότητα» ο Λουκάνικος κατά το περιοδικό Time
 
«Γαυγίζει στους άνδρες των ΜΑΤ». «Μπαίνει στις γραμμές των ταραχοποιών». «Συμπαραστέκεται στους διαδηλωτές ακόμη κι όταν πέφτουν χημικά αέρια και βόμβες μολότωφ».

Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το περιοδικό Time για να συστήσει στο αναγνωστικό του κοινό τον... Λουκάνικο, τον γνωστό αδέσποτο σκύλο που έχει πολλές φορές φωτογραφηθεί τα τελευταία χρόνια να συμμετέχει ενεργά σε διαδηλώσεις και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Το δημοσιογραφικό - κυρίως φωτογραφικό - «πορτρέτο» του Λουκάνικου εντάσσεται στο αφιέρωμα του περιοδικού για το πρόσωπο της χρονιάς, που δεν είναι άλλο, για το 2011, από τον «διαδηλωτή», με υπότιτλο την διευκρίνιση «από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα, από το «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ!» στη Μόσχα».

«Είναι μία διεθνής διασημότητα. Αυτός ο σκύλος μπαίνει στις γραμμές των ταραχοποιών στην πρωτεύουσα της Ελλάδας» γράφει για τον Λουκάνικο το Time. Και δημοσιεύει μια σειρά από φωτογραφίες, ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, κυρίως από διαδηλώσεις και επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Το σχετικό αφιέρωμα πάντως, δεν αναφέρει κάποιες άλλες γνωστές στην Ελλάδα λεπτομέριες για τον συγκεκριμένο σκύλο, όπως για παράδειγμα το ότι το 2006 καταγράφηκε για πρώτη φορά ως αδέσποτος από τον δήμο Αθηναίων και ότι κάποιοι τον προτιμούν να φωνάζουν Κανέλο, φυσικά από το κανελί του χρώμα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: