Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Διευθυντής πολεοδομίας με καταθέσεις 27 εκατομμυρίων ευρώ!

- Καταγγελίες για χρηματισμό και έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών
- Πως εξαφανίστηκαν πρόστιμα  εκατομμυρίων ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές
- ''Ανοίγουν'' τους λογαριασμούς και άλλων στελεχών σε πολεοδομίες της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ''Μακεδονία'' μετά από πλήθος καταγγελιών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά την περιουσιακή κατάσταση τριών στελεχών των πολεοδομικών γραφείων της Θεσσαλονίκης ενώ ανάλογες έρευνες διενεργήθηκαν και σε άλλες πολεοδομίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς προέκυψαν σοβαρότατες ενδείξεις χρηματισμού υπαλλήλων.
Πιο τρανταχτή είναι η περίπτωση....
μηχανικού προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου, σε λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα, ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και ακολούθησε το άνοιγμα των λογαριασμών των τριών στελεχών αλλά και ο εξονυχιστικός έλεγχος όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων των ίδιων και των οικογενειών τους.
Της έρευνας προηγήθηκαν ''τσουβάλια'' καταγγελιών κατά των τριών πολεοδόμων από πολίτες και μηχανικούς για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μείωση έως και εκμηδενισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.
Η υπόθεση όμως που έγινε η αιτία να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων ήταν η εξαφάνιση προστίμου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή.
Τώρα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχει μπει η πολεοδομία Ανατολικής Θεσσαλονίκης.Ο λόγος είναι ότι είχε επιβληθεί πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, σε ιδιώτη, ο οποίος έχτιζε συγκρότημα κατοικιών στο Πανόραμα, αλλά στη συνέχεια το πρόστιμο εκμηδενίστηκε.
www.newsit.gr
Άμα κατέβουν και κατά Αράχωβα, Λειβάδι , Παρνασσό μεριά λέτε να βρούν τίποτα παράνομo;
Και να ξέρετε μέχρι 4 ορόφους άστο να πάει το παλιάμπελο απο 5 και πάνω  λέω. Θα τα πούμε εν καιρώ αυτά αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: