Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σκηνικό πολέμου στο κέντρο

Δακρυγόνα, μολότοφ και μάχες στην Αθήνα


 

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας με εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές.

Υπάρχουν μεμονωμένες εστίες έντασης σε πολλά σημεία από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας, ωστόσο οι διαδηλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν παρά τις κινήσεις της αστυνομίας για να διαλυθούν.

Ακόμα και ομάδες που διασκορπίστηκαν ξανασυγκεντρώνονται σταδιακά και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η εξέγερση άρχισε» κινούνται προς της Βουλή. .....

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αποπνικτική από τη ρίψη μολότοφ αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας.




Στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών αναφέρουν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία». 

Πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί και βγει εκτός ελέγχου, χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν ειρηνικά δυνατό μήνυμα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κόσμος ήταν από νωρίς πολύς στη συγκέντρωση με τους απεργούς να δίνουν ένα δυναμικό «παρών» που θύμιζε τη μαχητικότητα και τον παλμό διαδηλώσεων που είχαμε πολύ καιρό να δούμε.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: