Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ενημέρωση και η ανταλαγή απόψεων

 Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ,ιδεών αναρτήσεων ,όπως φαίνεται είναι ένα αρκετά κουραστικό και πολλές φορές ανεδαφικό πεδίο δράσης όχι τόσο για αυτούς που ενημερώνονται αλλά για τους λειτουργούς και δημιουργούς του .
Είναι σαν το μέσο που μπορεί να σε φάει από μέσα .
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το κλείσιμο του Ντελάλη οριστικό η προσωρινό μένει να φανεί.
Σίγουρα η καφετέρια έχει στερήσει την ατμόσφαιρα του καφενέ και η ανωνυμία που όλοι θέλουμε ενώ πολλές φορές παραπέμπει στην θεωρία του όχλου  για ίδιο ακριβώς  λόγο αυτό όλοι θέλουμε να συμμετάσχουμε στο ‘μπούγιο’ των αναρτήσεων.
Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε ο κος Γιαννέλος στον Ντελάλη υπάρχουν 93 σχόλια  σίγουρα τα σχόλια που στάλθηκαν και δεν δημοσιεύτηκαν μπορεί να είναι και διπλάσια (180)  δεν ξέρω ποιος μπόρεσε να τα διαβάσει όλα (εγώ δεν μπόρεσα ). Το γεγονός αυτό από μόνο του μας  δείχνει την αντοχή στην πίεση που πρέπει να έχει ένας blogger ο όποιος  εκτός της εργασίας του στον ελεύθερο χρόνο του θα πρέπει να απαντά ,σχολιάζει ,ακόμα και να αρνιείται ιδέες προκειμένου να παραμένει απλώς ως ένας που ενδιαφέρεται για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων .
Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση αλλά σίγουρα όταν αναρτάς κάτι και διαπιστώνεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το περιεχόμενο αλλά όλοι το βρίσκουν ως ευκαιρία κουτσομπολιού, λόγων πεζοδρομίου ,πλάκας, κακόπιστου η καλόπιστου  σχολιασμού σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Δεν έχουμε μάθει ακόμα κα κάνουμε χρήση της δημοκρατίας της ενημέρωσης ,δεν έχουμε μάθει ακόμα  την προσφορά στην ενημέρωση αλλά την διαβολή της ,δεν μάθαμε και δεν έχουμε διάθεση να μάθουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις , δεν έχουμε μάθει να διαβάζουμε σωστά και  πάντα πιστεύουμε ότι κάτι άλλο κρύβεται .
Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εμένα προσωπικά θα μου λείψει ο ντελάλης από τον οποίο μόνο τα καλά όπως και από τα άλλα blogs κρατώ τα υπόλοιπα είναι ως μη γενόμενα .

Βαγγέλης Οικονόμου 


Οι απόψείς σου με εκφράζουν απόλυτα, δεν θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα , τα λές όλα. 

1 σχόλιο:

monosnet είπε...

αυτά που γραφτηκαν για την ανάρτηση του κ. Στάθη Γιαννελου δεν μπορει να τα χαρακτηρίσει κανείς σχόλια όσο καλή πρόθεση κι αν έχει. Κύριε Οικονόμου το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι οι συμμετέχοντες δεν είναι δυνατόν να φιλτράρονται. Νομίζω οτι με λίγη υπομονή απο τον blogger θα φτάσουμε κάποτε όλοι με κόσμιο τρόπο να προβάλλουνε τις απόψεις μας και να δόσουμε στα σχόλιά μας νόημα.