Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ξέφυγαν και πάλι οι ληστές της Εθνικής τράπεζας της Παραλίας Διστόμου.


Μια ανάσα πριν από τους ληστές της Εθνικής στην παραλία Διστόμου βρέθηκαν, όπως αποδείχθηκε τελικά, οι αστυνομικοί της Βοιωτίας Πληροφορία από το Κυριάκι επανατροφοδότησε τις έρευνες που κινούνταν στο σκοτάδι μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής, βάζοντας και πάλι τους αστυνομικούς στο παιχνίδι της αναζήτησης των δραστών. 

Οι λιγοστοί έξοδοι διαφυγής των τεσσάρων ληστών που σκόρπησαν τον πανικό στα Άσπρα Σπίτια, οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι κινήθηκαν προς την περιοχή Κυριακίου από το δασικό δρόμο που περνά έξω από το ΑτΕ. 
Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε όταν ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Κυριάκι ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι.... στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει τις τελευταίες ημέρες σε ένα ζευγάρι βρίσκονται τρεις άνδρες που έφτασαν στην περιοχή με ένα μαύρο Volvo. Μάλιστα υποστήριξε ότι ήταν αναστατωμένοι και βιάζονταν να φύγουν.
Από τις εξελίξεις προκύπτει ότι οι δράστες και οι συνεργοί τους είχαν στη διάθεσή τους τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα μαζί με την κλεμμένη κλούβα που έφτασαν ως το υποκατάστημα της Εθνικής και το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν συνεχώς τις κινήσεις των υπαλλήλων της τράπεζας.
Η εντολή προς τους αστυνομικούς ήταν να παρακολουθήσουν το μαύρο Volvo διακριτικά προκειμένου να αποφευχθεί κάθε συμπλοκή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυσάρεστα ίσως αποτελέσματα. 
Το μαύρο επιβατικό στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα ακολούθησε τη διαδρομή Κυριάκι – Ελικώνας – Ανάληψη – Λιβαδειά – Κάστρο κρατώντας χαμηλές ταχύτητες ώστε να μην κινήσει τις υποψίες. Όταν όμως βγήκε στην Εθνική οδό ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα ενδεχομένως γιατί ο οδηγός του είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν. 
Στη διασταύρωση του Ακραιφνίου και ενώ διαπίστωσαν ότι είχαν ξεφύγει από τους αστυνομικούς, βγήκαν στον παράδρομο της Εθνικής οδού που οδηγεί στην λίμνη Υλική, εγκατέλειψαν το όχημα και εξαφανίστηκαν πεζοί.
Οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες κατοίκων της περιοχής έφτασαν στο μαύρο επιβατικό όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο πέταξε στην περιοχή αλλά τελικά ήταν αργά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: