Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Άργησε αλλά το παραδέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ. – Ο Παλαιοκώστας πίσω από τη δολοφονία Βασιλάκη

 

- Πρώτη φορά η Αστυνομία παραδέχεται το ρόλο του στην τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Ιούνιο
- Σήμερα θυμήθηκαν να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του διαβόητου κακοποιού
- 24 ώρες νωρίτερα, πάντως, τους ξέφυγε ξανά μέσα από τα χέρια και μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στην Αράχωβα

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας εξακολουθεί να αποτελεί τον... κακό δαίμονα της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά περίτρανα τα δυο τελευταία 24ωρα.

Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει όσο κάνεις άλλος να ξεφεύγει συνεχώς μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του –τότε- υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Και αυτό το παραδέχτηκε, για πρώτη φορά, η Αστυνομία την Τρίτη, όταν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του 45χρονου κακοποιού. Με βάσει το ένταλμα που εξέδωσε ο 13ος ανακριτής Αθηνών, ο ήδη καταζητούμενος Παλαιοκώστας κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.


Η υπόθεση αφορά στο θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Βασιλάκη, κατά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το βράδυ της 24ης Ιουνίου. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, που έφτασε ταχυδρομικά στο γραφείο του τότε υπουργού.


Το ένταλμα έρχεται δυο 24ωρα αφού ο Παλαιοκώστας κατόρθωσε να διαφυγή τη σύλληψη. Αποτύπωμά του βρέθηκε στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A4, που εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς.


Ο καταζητούμενος είχε στην κατοχή του τουφέκι και πυροβόλησε τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών σοβαρά. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να ερευνούν το αυτοκίνητο και όσα βρέθηκαν μέσα σε αυτό.


Η προανάκριση για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Η Αστυνομία ζητά από οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον παραπάνω καταζητούμενο, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014. Υπενθυμίζει δε ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: