Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ντελάλης , απoκριές, πολιτικοί και οικονομική κρίση. Άσχετα? Μπορεί και όχι.


Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ

                  Επώνυμη και δημόσια καταγγελία

                                                                        του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ


΄΄Φίλος μεν Ντελάλης, φιλτάτη δε αλήθεια΄΄      
   Παραλλαγή ρήσης του Αθηναίου κωμωδιογράφου
    Αντιφάνη (405-335 π.Χ.) για τον Πλάτωνα      
               
Αγαπητοί φίλοι,
Μετά την αποχώρηση του ΝΤΕΛΑΛΗ από το προσκήνιο, σεβόμενος την επιλογή του, εκτιμώντας την ως τώρα συνεργασία μας και τηρώντας τη δεοντολογία, είχα αποφασίσει να τηρήσω απόλυτη σιγή για το θέμα.
Όμως, καθώς βλέπω στο Διαδίκτυο ανακριβή και αναληθή σχόλια και ακούω πλήθος από διαστρεβλωτικές συζητήσεις, αποφάσισα να παρέμβω αναλαμβάνοντας το όποιο ρίσκο και πληρώνοντας το όποιο κόστος. Το έκρινα εντελώς απαραίτητο, ως ένα συνειδησιακό χρέος, καθώς μάλιστα διαβλέπω μια συντονισμένη προσπάθεια ΄΄αγιοποιήσεως΄΄ του ΝΤΕΛΑΛΗ, αμνήστευσης των σοβαρών του λαθών (κοινώς συγχωροχάρτι) και τελικά συμψηφισμού της αναστάτωσης που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, με τη δήθεν ανάγκη για ελεύθερη έκφραση και την τάχα προστασία της ανωνυμίας.....Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω μερικούς φίλους και τον ίδιο το ΝΤΕΛΑΛΗ, αλλά η αλήθεια και η αποκατάσταση των πραγμάτων προσωπικά προέχουν από κάθε τι άλλο.
Μάλιστα, η άτακτη και ανεξήγητη φυγή του  νομιμοποιεί ηθικά την ενέργειά μου αυτή.

Η αποχώρηση

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Έχω διαβάσει και έχω ακούσει απίθανες ερμηνείες για το ΄΄φαινόμενο΄΄ ΝΤΕΛΑΛΗΣ και την αποχώρησή του. Φίλοι, κλείστε τα αυτιά σας. Όλες οι εκδοχές είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση. Ως μόνιμος σχεδόν συνεργάτης του ΝΤΕΛΑΛΗ έχω προσωπική άποψη και γνώση των πραγμάτων και ήρθε η ώρα να αποκαλύψω τα πάντα.
Σας αποκαλύπτω λοιπόν τον πραγματικό λόγο της αποχώρησης του ΝΤΕΛΑΛΗ :
Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ χρεοκόπησε οικονομικά και αυτό προκάλεσε την αποσύνθεση του blog και την ηθική κατάπτωσή του!
Ας παρακολουθήσουμε όμως το χρονικό της ανόδου και της πτώσης του blog του ΝΤΕΛΑΛΗ (σε παγκόσμια αποκλειστικότητα), μέσα από το φιλόξενο χώρο του blog-στάνης του ΤΣΟΠΑΝΟΥ.

Η ελπιδοφόρα αρχή

Όταν ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ προσέγγισε μια εκλεκτή ομάδα συνεργατών, από τους οποίους άλλοι επέλεξαν την ανωνυμία, άλλοι την ψευδωνυμία, άλλοι την επωνυμία και άλλοι το συνδυασμό όλων των προηγούμενων, όλα προμηνύονταν ρόδινα. Ο κάθε συνεργάτης είχε απόλυτη ελευθερία έκφρασης, πρόσβαση σε όλα τα μέσα, υψηλές αμοιβές και bonus. Η μόνιμη επωδός του ΝΤΕΛΑΛΗ ήταν ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ και ΄΄ξοδέψτε ελεύθερα΄΄, το δε αγαπημένο του τραγούδι ΄΄μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε, μέσ’ τον ψεύτικο ντουνιά παίξτε μου διπλοπενιά και ο μήνας έχει εννιά ΄΄! Σημειώνω ότι στις εννιά του μηνός ήταν και η μέρα της πληρωμής, λόγω τραγουδιού.
Αξέχαστες εποχές. Γλέντια, φαγοπότια, ζεϊμπεκιές, δώρα, ταξίδια. Και οι επιτυχίες η μία μετά την άλλη: επισκεψιμότητα, αποκλειστικότητες, αναγνώριση, απήχηση, τεχνικές βελτιώσεις, εικόνες, μουσικές, ποίηση, χιούμορ, όλα εκπληκτικά. Καλοκαίρι του 2004 μας θύμιζαν. Zip-αρισμένη ευτυχία, συμπυκνωμένη ευδαιμονία, ηλεκτρονική ου-τοπία!
 Αλλά και πολύ μεγάλη σπατάλη δικέ μου ! Κάτι μίζεροι, κακομοίρηδες, νερόβραστοι και κρυόκωλοι, που φώναζαν για συνετή διαχείριση και μέτρο, γιουχαΐστηκαν και έγιναν γραφικά ΄΄νούμερα΄΄. Έτσι πέρναγε ευχάριστα ο καιρός, γράφαμε και καμιά… ‘ανάρτηση’ , έτσι για να περνάει η ώρα κι όλα καλά κι όλα ωραία. Δουλεύαμε λιγότερο, διασκεδάζαμε περισσότερο, ώσπου φθάσαμε να περνάμε μόνο για να εισπράξουμε το μισθό.

Η αλλαγή

Ώσπου κάποιο μήνα, όλα άλλαξαν! Περνώντας την καθιερωμένη τσάρκα από το ΄΄Ντελαλείο΄΄ για να πάρουμε το ΄΄κεκτημένο΄΄ τσεκ, μας είπαν ότι υπάρχει μια ΄΄προσωρινή ταμειακή στενότητα΄΄, ΄΄αφραγκιά΄΄ τη λέγανε κάποτε. Από τότε, όλο το επιτελείο και το προσωπικό της ΄΄NTELALIS S.A. Ltd MULTIMEDIA MASS MEDIA & CO΄΄ είναι απλήρωτο. Άλλοι φύγανε, άλλοι απεργούν, άλλοι έκαναν αγωγές, άλλοι κατασχέσεις, άλλοι λεηλασίες. Κι εκεί φάνηκε το ηθικό έλλειμμα του ΝΤΕΛΑΛΗ. Σε συγκέντρωση του προσωπικού μας ανακοίνωσε ότι για όλα φταίει ο προηγούμενος ΝΤΕΛΑΛΗΣ, που είχε δραπετεύσει αφήνοντας καμένη γη, άδεια ταμεία, διπλά βιβλία, μαγειρεμένα στατιστικά, ενώ αυτός ο ίδιος, τετράπαχος πια,  καλοπέρναγε τρώγοντας μαγειρευτά και ψητά. Όλοι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας σοκαρισμένοι και απορημένοι. Οι λίγο παλιότεροι μάλιστα αναρωτηθήκαμε χαμηλόφωνα : ΄΄Βρε σεις, ο μπάρμπα-Μήτσος ο Τσιμπεράς τα έκανε όλα αυτά; ΄΄ Αλλά μας διέκοψε η φωνή του ΝΤΕΛΑΛΗ, που μας είπε ότι δυστυχώς τα αδικήματα αυτά είχαν παραγραφεί. Μάλιστα μας παρουσίασε και σχετική μελέτη του δικολάβου της εποχής Αραχωβίτη Ιωάννη Φιλίππου (Φιλπόγιαννου).

Η παρακμή

Από εκεί και μετά ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ έγινε αγνώριστος. Ο φόβος και ο τρόμος των εργαζομένων (όσους δεν  είχε απολύσει χωρίς αποζημίωση). Ποια δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα! Έκοψε τις αμοιβές για τα Σαββατοκύριακα, τις μεγάλες γιορτές, τις Σαρακοστές, τις νηστείες, τις πολύ ζεστές και πολύ κρύες ημέρες και πλήρωνε όλες τις υπόλοιπες ημέρες! Και  όλους μας αποκαλούσε ΄΄κοπρίτες΄΄.
Στα Στελέχη, που πριν έκανε παροχή stock options, τώρα τους έδινε ομόλογα του δημοσίου με τη διαφορά ότι ήταν εποχής Τρικούπη (πτωχευμένα) ή κατοχικά (δισεκατομμυρίων!).
Μια φορά την εβδομάδα μας έστελνε στις στρούγκες και τα μαντριά με το κουροψάλιδο για ΄΄κούρεμα ομολόγων΄΄.
Αλλά το πιο απαξιωτικό για όλους μας ήταν το ΄΄κούρεμα΄΄ των μισθών. Μόνο που εδώ επρόκειτο για ΄΄κούρεμα των μισθωτών΄΄. Υποχρεωτικό, με μοναδικό δικαίωμα επιλογής το κουρείο : Σαφάκας, Σκοπόγιαννος, Φιλόσοφος, Αγησίλαος, οι οποίοι είχαν πάρει διαταγή, όχι για κούρεμα απλώς αλλά για ΄΄καγιάρα΄΄! Τέτοιος εξευτελισμός μόνο σε ταινίες του Δαλιανίδη είχε υπάρξει (Νόμος 4000). Με επόμενη εντολή του ΝΤΕΛΑΛΗ ψαλλιδίσθηκαν μούσια και μουστάκια (παραπομπή : Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φαίδων Γεωργίτσης).
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ήταν άνθρωπος της ΤΡΟΪΚΑΣ. Ο Δούρειος Ίππος των Τρωϊκανών για την Άλωση της Αράχωβας!

Η αποχώρηση-εξαφάνιση

Και μια ωραία πρωία ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ μας ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στα κινήματα
 ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ΄΄ και  ΄΄Γιένουμ’ άρατους – γιένουμ’ άρατους΄΄
και εξαφανίσθηκε, αφήνοντας αναρτημένο ένα συγκινητικό σημείωμα, στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Η ταυτότητα του ΝΤΕΛΑΛΗ

Αυτή ήταν η εμπειρία μου με το ΝΤΕΛΑΛΗ.  Είμαι ο μοναδικός που τόλμησα να μιλήσω. Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα τα επιβεβαιώσει, γι αυτό μη ρωτάτε κανέναν, καθώς επικρατεί ο νόμος της σιωπής.
Επίσης, είμαι βέβαιος, ότι η πιο λογική απορία σας θα είναι να σας αποκαλύψω το ΝΤΕΛΑΛΗ, αφού τόσο στενά συνεργαστήκαμε. Λυπάμαι θα σας απογοητεύσω. Δε γνωρίζω! Οι παρουσίες του ήταν μέσω τηλε-διάσκεψης ή με οθόνες, όπως ο big brother.
Τον είδα από μακριά μόνο δύο φορές : την πρώτη φορούσε κουκούλα (γι αυτό κάποιοι τον αποκαλούν ΄΄κουκουλοφόρο΄΄). Εγώ όμως θυμάμαι ότι τότε έκανε πολύ κρύο. Τη δεύτερη φορούσε μάσκα, αλλά μη βιαστείτε να τον βρίσετε ΄΄μασκαρά΄΄, γιατί πρώτον ήταν όντως Απόκριες (καλή ώρα!) και δεύτερον, η μάσκα ήταν το σύμβολο του Αρχαίου Θεάτρου.
Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω!

 

Ο επίλογος

Αγαπητέ ΝΤΕΛΑΛΗ, κατόρθωσες να χρεοκοπήσεις πριν από τη Χώρα, που σε ακολουθεί όμως ολοταχώς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σου επισημάνω το πιο τραγικό λάθος της επαγγελματικής σου πορείας : από τα τόσα επαγγέλματα που υπάρχουν, εσύ διάλεξες να γίνεις Ντελάλης. Και ναι μεν στις εποχές της ευμάρειας όλα καλά, όταν όμως ήρθε η φτώχεια, ο Ντελάλης λιμοκτονούσε, τι να φάει ντελαλήματα; Ενώ ο πονηρόβλαχος ΤΣΟΠΑΝΟΣ της Αράχωβας, όση κρίση κι αν υπάρξει, τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει τροφή και ένδυση.
Αχ βρε ΝΤΕΛΑΛΗ από πληροφορικάντικα σκίζεις, αλλά στον επαγγελματικό προσανατολισμό είσαι κάτω απ’ τη βάση(παρόλα αυτά στο Πανεπιστήμιο περνάς άνετα!)
Χώρια που ο Ντελάλης είναι ένα ΄΄κλειστό΄΄ επάγγελμα και μάλιστα παραδοσιακό, που “ξυπνάει” και τον κόσμο . Έτσι το Μνημόνιο προβλέπει την άμεση κατάργησή του.

Ζητώντας συγνώμη για τη μακρηγορία
Σας ευχαριστώ
ΙΑΛ



ΥΓ 1 : Όσοι στο παραπάνω, ας πούμε αποκριάτικο…φανταστικό διήγημα, κατάλαβαν ότι ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ συμβολίζει το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, καλώς κατάλαβαν και δεν θα το διαψεύσω. Ισχύουν οι παροιμίες «Τα λέω στη νύφη να τα ακούει η πεθερά» και «Βαράει το σαμάρι για ν’ ακούσει ο γάιδαρος» και δεν υπονοώ τίποτα!

ΥΓ 2 : Όσοι επίσης κατάλαβαν ότι με το παραπάνω κείμενο δεν διεκδικώ τα ΄΄δεδουλευμένα΄΄ από το ΝΤΕΛΑΛΗ, αλλά προσπαθώ να σας κάνω ΄΄δεδουλευμένους΄΄ (κοινώς να σας ΄΄δουλέψω΄΄) με τα τόσα ψέματα που σας είπα, επίσης καλώς κατάλαβαν.
Συμπαθάτε με αλλά, ΄΄τούτες οι μέρες τόχουνε και τούτες οι βδομάδες΄΄, και η Αράχωβα έχει μακρά παράδοση στην αποκριάτικη σάτιρα και τα πειράγματα. Ελπίζω αυτή την παράδοση να μην την πρόδωσα πάρα πολύ με το παρόν άρθρο. Η πρόθεσή μου ήταν να αναφερθώ στο φίλο ΝΤΕΛΑΛΗ, όχι μελοδραματικά, αλλά με λίγο πείραγμα και ελάχιστο χιούμορ.
΄΄ Οι Αποκρές μας ήρθανε, τι άλλο καρτερούμε ;΄΄

ΥΓ 3 : Το παρόν πόνημα  επιδεκτικόν εστί  σχολίων και κριτικής υπό  επωνύμων, ανωνύμων τε και ψευδωνύμων πλην υβριστών και συμπλεγματικών. Ευκταίος εστί και ο υπό του εσχάτως απολεσθέντος και αναζητουμένου ΔΙΑΛΑΛΗΤΟΥ (=ΝΤΕΛΑΛΗ) σχολιασμός. Γένοιτο! Το αυτόν επιθυμούσι και Αμβρυσσείς, Στείριοι, Αντικυρείς, Παρ-άλιοι, Παρνάσσιοι, Ζεμένιοι και Ανεμώριοι, οίτινες μη έχοντες πλέον ασχολίαν τινά χρονοβόρον, διαπληκτίζονται συνεχώς μετά των συζύγων των και καπνίζουσιν αρει-μανίως.
(Έτσι εκπληρώνω μερικώς και πρόσφατο τάμα μου στον ΤΣΟΠΑΝΟ για αρχαιοπρεπή ανάρτηση).

Υγ 4  : Ζητάμε συγγνώμη και από τον φιλόξενο ΤΣΟΠΑΝΟ, που έχει χάσει την ησυχία του τελευταία, έχοντας να τελειώσει συνάμα και τον «κούρο» των ομολόγων. Ελπίζω να μην αμολύσει τα μαντρόσκυλα προς όλους τους bloggo-εξαρτημένους.
                                                             ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ! 

23 σχόλια:

monosnet είπε...

Προσπάθεια για "δούλεμα" με ψέματα και φαντασιώσεις καί απόπειρα "σάτιρας - πειραγμάτων και χιούμορ" ΕΠΙΔΟΣΗ ?? ΜΗΔΕΝ. Σοβαρευτείτε κύριε.Μήπως τα μπερδέψατε λίγο? Δεν είναι ούτε Πρωταπριλιά ούτε το θέμα που αναφέρεστε σηκώνει τέτοια αντιμετώπιση. Να είχατε τουλάχιστον όμορφη γραφή και πνεύμα θα ήταν ανεκτό. Μήπως επιχειρείτε σε λάθος πεδίο δράσης?? Προσπαθήστε σε κάτι πλησιέστερα στις δυνατότητές σας.
χιούμορ ελπίζω να έχετε.
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΓΑΡ.

giannisdistomo είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΤΟ ΝΤΕΛΑΛΗ.[ΤΡΙΣ]

Ανώνυμος είπε...

Βρε άσχετοι δεν πάτε να ραβδίσετε καμιά ελία καλύτερα αντί να κάνετε κριτικές σε κείμενα που δεν κατανοείτε;
Κάμμία σχέση με τον ντελάλη δεν έχει το κείμενο και μάλλον υπερ του είναι και όχι κατά αν καταλάβετε το νόημα του. Αλλά τι καταλαβαινετε εσείς απο χιούμορ,αληγορία, μεταφορές. Την ημέρα που τα δίδασκαν στο σχολείο εσείς είχατε κάνει κοπάνα.
Έτοιμοι για καβγα είστε απο το τίποτα.
Ουστ αγράμματοι σαματατζήδες

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Φίλε monosnet,
Μετά την απάνθρωπη και αδυσώπητη κριτική σου, ειλικρινά δεν πρόκειται ποτέ πια και για τίποτα να ξαναγράψω. Είσθε όλοι σας πολύ αχάριστοι.
Ήδη αρχίζω να τηρώ την υπόσχεσή μου.
Αλλά για μια στιγμή! Μάλλον σε αδίκησα. Εσύ τουλάχιστον είσαι λίγο καλύτερος απο το ΝΤΕΛΑΛΗ. Ενώ εκείνος με έχει απλήρωτο, εσύ με "πλήρωσες" με το ίδιο νόμισμα : "Σάτιραν έδωκες, σάτιραν θα λάβεις ", ήδη την έλαβα.
Και κάτι για τη δειλία σου να αναφέρεις το όνομά σου : "έχεις ωραίο ψευδώνυμο και πολύ το γουστάρω!". Είδατε πώς τους τακτοποιώ εγώ τους δειλούς ανώνυμους; Και κάτι άλλο για το ψευδώνυμό σου. Νοιώθω ότι δεν είμαι monos στο πείραγμα.
Να είσθε καλά κύριε!

Ανώνυμος είπε...

...ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΦΩΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΣΟΪ ΡΑΓΙΑΔΕΣΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΟΧΛΟΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΚΕΛΕΜΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...!! ΟΙ ΔΕ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΦΕΛΟΥ"...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΚΧΙΚΗ" ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΣΩΣΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΩΘΗΤΩ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Έσείς που τώρα παριστάνετε του συνήγορους του ντελάλη, είσαστε αυτοι που τον κανατε να τα παρατήσει.
Τώρα λέτε λόγια γιά τον λουκά ένα άνθρωπο που όταν τον πίνετε στο στόμα σας πρέπει να το πλένετε με χλωρίνη πρώτα. Αντε τον ξεκάνατε και αυτόν. Μετα ποιός έχει σειρα;
O τσοπανος και τα λoιπά blogs της περιοχής; Κρατάτε γερά ορέ ντελάλη, λουκά ,τσοπάνε και όλοι όσοι αντιστέκεστε στην βλακεία την κακία και το φίμωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Πριν καιρό ο τσοπάνος είχε γράψει ένα άρθρο για τους Κουτσαβάκηδες και τους τραμπούκους, σε λίγο ίσως τους ξαναδούμε ενώ όλοι νομίζαμε ότι ανήκουν σε άλλες εποχές.

anentaxtidistomitissa είπε...

Κύριε Λουκά, η πνευματικότητά σας, οι γνώσεις σας και ο μοναδικός τρόπος γραφής σας, είναι αυτά τα οποία με καθήλωσαν για πρώτη φορά στο blog του Ντελάλη, όταν στις 10 Ιουνίου 2010 διάβασα ένα κείμενό σας σχετικά με το Δίστομο…ΔΑΚΡΥΣΑ, ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ!!
Θα ήθελα μία ακόμη φορά να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό σας που υπάρχει κι από εμένα προσωπικά, αλλά και εκ μέρους πολλών άλλων ανθρώπων που σας γνώρισαν μέσα από την γραφή σας, διαβάζοντας τα κείμενά σας στο Blog του Ντελάλη.
Εκφράζω τον θαυμασμό μου και για το παραπάνω κείμενό σας που διάβασα σήμερα εδώ στο Blog του Τσοπάνου της Αράχωβας, γιατί χωρίς να λέτε τίποτα «σοβαρά», ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ με μοναδικό χιούμορ!!
Μην περιμένετε να σας καταλάβουν όλοι, αυτό θα ήταν θαύμα…Να χαίρεστε που σας καταλαβαίνουν άνθρωποι που είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, και που δίνουν την ψυχή τους, όπως εσείς, σε ότι καλό δουν να γεννιέται ή που λυπούνται όταν οτιδήποτε καλό πνίγεται από τα συμφέροντα, είτε αυτά είναι οικονομικά είτε πολιτικά…

«Τσοπάνε» της Αράχωβας σε ευχαριστώ για την φιλοξενία

ε γ ω είπε...

συγγνωμη αυτη η ευγενης ανενταχτι δεν ειναι η ιδια που εβριζε ασυστολα στο ντελαλη αραχωβα,γιαννελο κ.λ.π.της δωσαμε και δω πεδιο.ωραια βαλε και τον γιαννιδιστομο τσοπανε να συνεχιστει ο κατηφορος

Ανώνυμος είπε...

Ας ειναι καλα ο κωλοτουμπας καλα το πηγε το παιχνιδι και μετα απο λιγο καιρο θα ανοιξει παλι ο Ντελαλης, και παω στοιχημα οποιον θελει.Καταλαβατε τωρα τι εγινε τους πηραμε φαλαγγι , και ειδικα με τα θεματα Σοφια και με το τελευταιο οπου και απεκτησε και το ψευδωνυμο.Μεταξυ μας κατουρλιο τους τους επιασε

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΑΝ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ.
ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΤΗΘΕΙ. Η ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

ΕΓΩ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ οIο είπε...

Ε Γ Ω... ΠΑΛΙΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ε Γ Ω Σ ? Ο ΜΙΜΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ? ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΣ ΜΕ 800 ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ?

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Αξιότιμε κύριε ε γ ω (δηλαδή ε σ ύ),
Έχεις απόλυτο δίκιο για τους δύο Διστομίτες σχολιαστές, αφού αναγκαστικά και, λόγω υψομετρικής διαφοράς, ο δρόμος από την Αράχωβα για το Δίστομο είναι "κατήφορος".
Σκέφθηκες όμως ότι η αντίστροφη διαδρομή (και ασφαλώς εννοώ το σπάσιμο των ταμπού ή την υπέρβαση του τοπικισμού - σωβινισμού και πολλών άλλων -ισμών) είναι ένας μικρός (ή και μεγάλος) "ανήφορος", όχι μόνο για τους Διστομίτες αλλά για όλους μας;
Και βέβαια πολύ χειρότερο από τον "κατήφορο" προς το όποιο "Δίστομο" είναι η "κατρακύλα" προς το φασισμό μέσω των αποκλεισμών των "αντιπάλων".
Θα έλεγα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, ακόμη κι αν το σχόλιο της αναγνώστριας ήταν επικριτικό, αλλά κόσμιο.
Και καλό είναι να μην "φακελλώνουμε" τους ανθρώπους, ας τους κρίνουμε βάσει της απόψής τους για το θέμα της ανάρτησης.
Πάντως, θέλω να αναφέρω ότι σε δύο άρθρα που έστειλα στο ΔΙΣΤΟΜΟ BLOG δεν μου ζητήθηκε (παρότι ακόμη τελείως άγνωστος με το διαχειριστή) ούτε Διαβατήριο, ούτε Πιστοποητικό Μονίμου Κατοικίας.
Αυτά για να καταλάβουμε συμπατριώτες μου ότι το επίπεδο δεν κερδίζεται μόνο από το υψόμετρο!
Παρακαλώ δεν θα ήθελα να επανέλθω με άσχετα (ως προς το θέμα αλλά και ως προς το πνεύμα) ζητήματα.
Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες αλλού.
Σας ευχαριστώ όλους.

ΚΛΑΣΣΗ 1961 είπε...

anentaxtidistomitissa είπε...
- «ΝΑΖΙ» ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ – με αυτά που διαβάζει παραπάνω;;;
Πόσο εύκολα κάποιοι χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς τους ελάχιστους ανθρώπουs που εκφράζουν πολιτισμένες και κόσμιες απόψεις;;;
Διαβάζοντας εκφράσεις όπως: «Το πηδάλιο είναι σε καλά χέρια», « το σμήνος είναι ενωμένο», «..γιατί τα ερπετά έχουν μάθει να σέρνονται», «..συνέχισε θα σου πάρει καιρό να το χωνέψεις»,« ανδραγαθήματα του παρελθόντος», για τα οποία θα μιλήσουμε σύντομα –», «αν πάει κάποιος μια βόλτα στις Δημαρχίες και θα δει τι γίνεται»(ποιες Δημαρχίες; ένας Δήμος δεν είμαστε πια με ΜΙΑ Δημαρχία;;;;;), κπλπ…..ΑΛΛΟΥ νομίζω ότι κολλάει ο χαρακτηρισμός ΝΑΖΙ.
Που βρισκόμαστε στον στρατό; Στην πολεμική αεροπορία; Μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση ή έχουμε στρατιωτικό νόμο στην περιοχή μας και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΟΥ .ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ.ΨΗΛΟ,ΜΠΑΚΑΛΗ,ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ,ΓΙΑΝΝΕΛΟ,ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑ,ΑΛΜΠΑΝΗ.ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ.ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ 5 ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ BLOGS .ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΟΥΝ.ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΤΑΘΗ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΨΗΛΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΗΣ "ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" ΜΑΣ...

Νοικοκυραίοι τεχνοκράτες , της ζωής μας τρομοκράτες
Που διψούν για εξουσία, άπιαστοι στη σκευωρία
Φασιστοειδή πλασματάκια με κομουνιστικά σακάκια
Που νομίζουν το Αταράξ , είναι αδερφος του Μαρξ

Νταντεμένοι από την πατρίδα και με μια ψυχή σαν λίγδα
Γιουσουφακια της θρησκείας και '' γαμώ τας κοινωνίας ‘’
Μπουρδολογοι της δεκάρας και πολιτική ‘’παπάρας’’
Δεν νικήσανε το χάρο και τους φταίει το τσιγάρο

Σου ΄πανε θα μεγαλώσεις θα σπουδάσεις και θα στρώσεις
Μα όσο πέρναγαν τα έτη , τούμπα ήρθανε τα πρέπει
Και τι λες στα παιδια , όταν καποιο σε ρωτα
''τόσα χρόνια μ΄ αυτά που τρώει ο Θεός, πρέπει να ΄ναι πια χόντρος''

ένα ψέμα μόνο
ένα ψέμα μόνο
ένα ψέμα μόνο
έχω σαν παπαγάλο , πάνω στον ωμό

anentaxtidistomitissa είπε...

Αγαπητοί κύριοι ή κυρίες: ΕΓΩ & «KΛΑΣΣΗ» 1961:
Ουδέποτε έβρισα την Αράχωβα, μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε…έχω ρίζες στην Αράχωβα, κι έχω ζήσει τουλάχιστον το μισό της ζωής μου εδώ, ίσως περισσότερο κι από εσάς τους ίδιους. Αλλά και γενικότερα δεν έβρισα ποτέ κανέναν, αντίθετα εξέφρασα τις απόψεις μου σύμφωνα με την εικόνα που σχημάτισα από τα λεγόμενα κάποιον, και μάλιστα τις εξέφρασα τεκμηριωμένα, κι όπου είχα αμφιβολίες έβαλα ερωτηματικό, αλλά δυστυχώς δεν πήρα απάντηση από εκείνους που θα έπρεπε, γιατί άραγε;;;
Ο κύριος Λουκάς έχει δίκιο, το θέμα όλο είναι αν θα «ανηφορίσουμε» όλοι για να συναντηθούμε επιτέλους κάπου, γιατί δυστυχώς βλέπω απόψεις τοπικιστικές να επικρατούν και να μας θυμίζουν άλλες εποχές που δεν έχουν σχέση με το Καλλικράτιο πνεύμα αλλά και γενικότερα που δεν έχουν σχέση με το πνεύμα του Πολιτισμού.
Κύριε Λουκά διάβασα τα κείμενά σας στο Blog «Δίστομο», η πρότασή σας στο θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων σχετικά με την Συμβουλευτική Επιτροπή εύχομαι να εισακουσθεί, και το σχολιάζω αυτό εδώ σε Αραχωβίτικο Blog, πρώτον γιατί δεν είμαι τοπικίστρια και δεύτερον γιατί διαφωνώ και δεν συμμετέχω σε Blog που παρότι Διστομίτικο, χρησιμοποιεί φασιστικά το όνομα του τόπου που γεννήθηκα για προσωπική προβολή και με επίπεδο που δεν ταιριάζει σε αυτό το ιστορικό χωριό. Παρόλα αυτά συγχαίρω τον κύριο που εμπνεύστηκε το Βlog ονόματι «Δίστομο» γιατί έχει συλλέξει σπάνιο ιστορικό υλικό και όντως όταν πρόκειται για θέματα που τον αγγίζουν δεν ζητάει ούτε Διαβατήριο, ούτε Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοικίας όπως κάποιοι άλλοι.

giannisdistomo είπε...

ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ΘΑΡΜΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΦΑ.......
ΥΓ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΤΕΛΑΛΗ.!!!!!!!
ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ........

giannisdistomo είπε...

TO «AN» TOY ΚΙΠΛΙΓΚ

Αν ημπορείς την παλαβή να κάνεις, όταν οι άλλοι
Σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη
Αν δεν πιστέβεις τίποτα κι άλλοι δε σε πιστέβουν
Αν σχωρνάς όλα τα δικά σου,τίποτα των άλλων
Κι αν το κακό, που πας να κένεις, δεν το αναβάλλεις
Κι αν όσα ψέματα σου λεν με πιότερ’ απανταίνεις
Κι αν να μισείς εφραίνεσαι κι όσους δε σε μισούνε
Κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις.

Αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις
Κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο
Το νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις
Το νικητή, μα και τους δυό ξετσίπωτα προδίνεις
Αν ό,τι γράφεις κι ό,τι λές, το ξαναλέν κ’οι άλλοι
Γι αληθινό – να παγιδέβουν τον κουτό κοσμάκη
Αν λόγια κ’έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας
Τα διαβολοσκορπά και συ ξαναμολάς καινούριον.

Αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα
Και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις
Κι αν να πληρώνεις την πεντάρα, που χρωστάς, αρνιέσαι
Και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το χεις
Αν η καρδιά,τα νέβρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις
Γεράσανε κι όμως εσύ τα στίβεις ν’αποδίδουν
Αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμένος
Κι όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός»!εσύ φωνάζεις πίσω!

Αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται ν αρετή σου
Κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυό λυγάς στη μέση
Κι αν μήτε φίλους μήτ’εχθρούς ποτέ σου λογαρίαζεις
Και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν
Αν δεν αφήνεις εφκαιρία κάπου να κακοβάνεις
Και μόνο,αν κάνεις το κακό, η ψηχή σου σου γαληνέβει
Δικιά σου θάναι τούτ’ η Γης μ’όλα τα κάλλη πού χει
Κ’έξοχος θα σαι Κύριος, αλλ’ Ανθρωπος δε θα σαι!

Κώστας Βάρναλης(Παρωδία)

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε της ΚΛΑΣΣΗΣ 1961,
Σίγουρα ξέρεις την παροιμία "Να σε κάψω Γιάννη να σ'αλείψω μέλι".Κι όχι μόνο με "καις" σε ορισμένα θέματα, αλλά με "ζεματάς" κιόλας.
Για το λόγο αυτό επανέρχομαι, χωρίς να μου αρέσει καθόλου, δίνοντας τις παρακάτω διευκρινήσεις:
1.Οι σχέσεις μου με το Στάθη το Γιαννέλο ήταν (από παιδικής ηλικίας) και παραμένουν "αριστότατες" σε όλα τα επίπεδα.
2. Ο κ. Γιαννέλος ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδότης του ΑΧΟΥ, τακτικός και ευαίσθητος σχολιαστής των blogs και με μακροχρόνια παρουσία στα δημόσια πράγματα της Αράχωβας, είναι σε θέση να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τις θέσεις του, χωρίς να έχει την ανάγκη συνηγόρων. Άλλωστε μπορείς ανετότατα να "κάψεις" κάποιον και μόνον αν τον υπερασπισθείς σε λάθος στιγμή, με λάθος τρόπο και κυρίως χωρίς κανείς να σου το ζητήσει (και ο νοών νοείτω).
3. Επειδή δεν απέκλεια μια τέτοια αντίδραση,ήμουν πολύ προσεκτικός στο δεύτρεο σχόλιό μου,αποκαλώντας την anentaxtidistomitissa απλώς ως αναγνώστρια (ούτε καν φίλη μου, όπως μου προσάπτεις) και χωρίς καν (αγενώς) να την ευχαριστήσω για τα καλοσυνταγμένα καλά της λόγια, ακριβώς για να μην προκαλέσω επιπλέον διαμάχες.
4. Υπερασπίσθηκα μόνο το δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους και οι συνδημότες μας από τα άλλα χωριά και τίποτε παραπάνω.
5.Όντως δεν "φακελλώνω". Έτσι αναγκάσθηκα να ανατρέξω στο ΝΤΕΛΑΛΗ για να ξαναδώ. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Με την τροπή που πήρε το θέμα από όπου μου παραθέτεις το σχόλιο, η μόνη λύση είναι το DELETE και όχι το COPY-PASTE. Ναι το ξέρω σωστό, αλλά εφαρμόστε το. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο από μένα.
6.Για τις επιθέσεις σε επώνυμους συμφωνώ μαζί σου, ότι πολλές φορές ξεπεράσθηκαν τα όρια.Όσον με αφορά όμως, ξεκίνησα μια προσπάθεια να γράψω για ΑΞΙΟΥΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ, τα ψιλο-άκουσα (καθώς δεν υπάρχει καθολική παραδοχή) και το σταμάτησα. Για το θέμα όμως επωνυμίας-ανωνυμίας, θα επανέλθουμε.
Και τώρα έρχομαι στο "μέλι" της παροιμίας για να χαλαρώσουμε:
α. Σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια.
β.Συμφωνώ με το χαρακτηρισμό σου πρί "εφαλτηρίου". Όμως μη χρησιμοποιείτε άλλους όρους από την ενόργανη γυμναστική. Μας λαχανιάσατε!
γ.Μην προδίδεις ...ηλικίες. Ποτέ δεν ξέρεις...
Και κάτι τελευταίο για το ψευδώνυμό σου με αποκριάτικη διάθεσή (κατά το άρθρο) και χωρίς παρεξήγηση:
Ι. Η "κλάση" είναι στρατολογικός όρος. Θα φταίει λοιπόν τώρα η Διστομίτισσα να σε "αρπάξει" για το Στρατό και την Αεροπορία; Μου φαίνεται ότι ξύνεσαι στη μαγκούρα του ΤΣΟΠΑΝΟΥ.
ΙΙ. Σαν "κλάση του 1961" και επομένως "παλιοσειρά", μην μας "τρέχετε" εμάς τους "νέους" και μην μας κάνετε καψώνια αποκριάτικα.
ΙΙΙ.Τρόμαξα να βρω κι εγώ μια ηλεκτρονική "θαυμάστρια" του τρόπου γραφής μου και πέσατε να την φάτε!
ΙV.Αγαπητή φίλη (το λέω αυτή τη φορά), παρότι έχεις καλό χειρισμό της γλώσσας, μην ξαναγράψεις τίποτα καλό για τα άρθρα μου, σε παρακαλώ. Ή αν το κάνεις, γράψτο ανώνυμα τελείως, καθώς, ως γνωστόν, οι ανώνυμοι δεν φακελλώνονται και δεν σταμπάρονται.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ? ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ. ΓΙΑΝΕΛΟ ΓΡΑΨΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΑΛΙΟ ΧΑΦΤΑΜΠΕΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΒΛΟΓ ΕΥΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ ΝΤΕΛΑΛΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ (http://efpalio.wordpress.com/2011/02/26/%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%85%cf%87%cf%8e%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ac-%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%84/)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το σταμάτημα του ΑΞΙΟΥ μπλόκ “ΝΤΕΛΑΛΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ”. ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΜΠΛΟΚ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ .
Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά. Τον “ευχαριστούμε” για τη μέχρι σήμερα ενημέρωση και του ευχόμαστε “ΥΓΕΙΑ & ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ”.
* ΕΥΠΑΛΙΟ … καθ΄οδόν

γιαννης γ είπε...

βαγγελη ζηλεψες την δοξα του ντελαλη.αφηνεις να βριζουν

Ανώνυμος είπε...

Ρε φασιστα χαφταμπελι παλι αρχισες τα ανωνυμα σχολια και τις απειλες? Τι εχουμε ρε φασιστα κωλοτουμπα χουντα να κοβει τα σχολια? Ουστ ρε φασιστομουτρο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΡΕ ΧΑΦΤΑΜΠΕΛΙ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ.