Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Είναι σοβαροί; Δεν νομίζω. Κυβέρνηση σε πανικό! Πήραν πίσω και διάταξη για τα κλειστά επαγγέλματα!

Τα μηνύματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οτι μπορεί ακόμα και να καταψηφίσουν και η απειλή ονομαστικής ψηφοφορίας από τη ΝΔ, οδήγησαν την κυβέρνηση να κάνει για δεύτερη φορά σε μια μέρα πίσω!

Το θέμα προέκυψε όταν o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν τήρησε την δέσμευση που τους έδωσε να μην επιτρέψει να ιδρύονται παραρτήματα των δικηγορικών εταιρειών σε όλη την Ελλάδα και ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να πάρει πίσω την διάταξη.

Αυτό έδωσε "πάτημα" σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία συντάχθηκαν πίσω από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ . Τότε ήταν οι η ΝΔ είπε οτι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να δοκιμάσει την συνοχή της κυβερνητικής παράταξης.

Ετσι, το μεσημέρι, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έκανε πίσω και δέχτηκε το αίτημα που διατυπώθηκε απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για την αποτροπή δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα μέσω παραρτημάτων.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαχινίδης ανακοίνωσε αλλαγή στο σχετικό άρθρο 6 του νομοσχεδίου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας ("κλειστά" επαγγέλματα), προβλέποντας πλέον, πως οι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται μονάχα από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων, όπως επέτρεπε η αρχική ρύθμιση. 

www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: