Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Καμπούλ.....η Βοιωτία λόγω εγκληματικότητας

Παραβατική και εγκληματική δραστηριότητα στους νομούς που γειτνιάζουν με την Αθήνα διαπιστώνει το τελευταίο εξάμηνο η ΕΛ.ΑΣ..


 Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, κληθείς από τον βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Γιαννάκη να ενημερώσει τη Βουλή για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στον Νομό Βοιωτίας, είπε ότι « με την αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α., φαίνεται προσπάθεια μεταφοράς εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως κλοπές και διαρρήξεις, εκτός Αθηνών ως ευκολότερα πραγματοποιούμενες».
Ο κ. Όθωνας διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Επιθεώρηση Στερεάς Ελλάδας και με τον αστυνομικό διευθυντή Βοιωτίας, προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα βελτιώσουν την κατάσταση. 

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι τα περιστατικά εγκληματικότητας στη Βοιωτία έχουν πολλαπλασιαστεί και απέδωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο γεγονός ότι «δεν βρίσκουν πλέον εργασία οι λαθρομετανάστες στις βιομηχανίες της περιοχής».
 Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής,  ότι «η περιοχή έχει γίνει... Καμπούλ, με καθημερινές τις ληστείες και την ανταλλαγή πυροβολισμών»  περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει την αστυνομική δύναμη στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σήμερα κενά που ανέρχονται στο 40%.
 Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για ορθολογικότερη κατανομή της αστυνομικής δύναμης, με κριτήρια και με συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων, επικαλούμενος και άλλες περιπτώσεις όπου υπάρχουν κενά, όπως στην Κόρινθο, όπου φτάνουν στο 18,5%, στην Άρτα το 19,5%, το 16% στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα το19,4% και στην Ευρυτανία το 26,6%.
www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: