Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μία Δευτέρα με δραχμές!!!


«Θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Ευρώπης: ύστερα από εβδομάδες φημών, κάποιο Σάββατο βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, και την επιστροφή στη δραχμή». Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα των New York Times, που πιθανολογεί ότι στη συνέχεια ο στρατός θα καταλάβει την εξουσία.

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Τη Δευτέρα, αντί να πάνε στις δουλειές τους, οι Έλληνες θα....
σχηματίζουν ουρές μπροστά από τις πόρτες των τραπεζών, για να πάρουν τις καταθέσεις τους, που θα έχουν 'παγώσει'. Η αξία της δραχμής θα υποχωρήσει πάνω από 60% έναντι του ευρώ, ενώ, στα ελάχιστα καταστήματα που θα ανοίξουν, οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη.

Σύντομα, η χρηματοδότηση της χώρας από το εξωτερικό θα διακοπεί, καθώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Και με τη χώρα να βυθίζεται στο χάος, η στρατιωτική ηγεσία θα αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης», υποστηρίζει το δημοσίευμα των New York Times.

Ο κίνδυνος 

«Αυτή η αλυσίδα των τρομακτικών γεγονότων μπορεί να μη γίνει τελικά πράξη, αλλά ο κίνδυνος η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, να εγκαταλείψει το ευρώ, δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί», τονίζει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

  imerisia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δραχμούλα και πάλι δραχμούλα, αμήν και πότε...