Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το δώρο του Αι-Βασίλη...

http://roysrants.files.wordpress.com/2011/11/cropped-christmas_santa_sleigh_w_reindeer_1.jpg

                                                                                         Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Άγιος Βασίλης έρχεται
Και δε μας καταδέχεται
                                          Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα

Ενόψει της εφαρμογής και φέτος του καθιερωμένου (ξενόφερτου μεν αλλά αναμενόμενου από τα μικρά παιδιά) εθίμου της διανομής του πρωτοχρονιάτικου δώρου  από τον Αι-Βασίλη, καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου να διευκολύνουν την όλη διαδικασία, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, εφαρμόζοντας απαρεγκλίτως τα παρακάτω μέτρα:
  • Απαγορεύεται το άναμμα του τζακιού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (όσο κι αν έχει φθάσει μέχρι τότε η τιμή του πετρελαίου), προς διευκόλυνση της καθόδου του Αι-Βασίλη από την καμινάδα.
  • Η ένταση της μουσικής στα νυχτερινά μαγαζιά να μην υπερβαίνει τα λογικά όρια, ώστε να αποφευχθούν αφενός μεν το τρόμαγμα αφετέρου δε το …φτάρωμα των ταράνδων.
  • Οι εκτοξευτές βεγγαλικών να είναι
    ιδιαίτερα προσεκτικοί ούτως ώστε να μην παρεμποδισθεί  η εναέρια πτήση του ΑιΒασιλιάτικου σκάφους μέχρι την προσγείωση του στο Διεθνή Αερολιμένα “τα Πίσ’ Αλώνια”. Το σχέδιο πτήσης (λόγω και σχετικής εμπειρίας) έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου.
  • Τα θηριώδη 4x4=16 τζιπ ας αφήνουν απαρκάριστη  και καμιά ανηφόρα, κατηφόρα, πεζοδρόμιο, σκάλα, στενό, σοκάκι, αυλόπορτα, κατουγιόπορτα. Δυστυχώς οι παππούδες είχαν κανονίσει να χωράει από τα στενά ένα ζό άιντε δύο ένα μπλαρ κι ένας γάϊδαρος φορτωμένα. Δεν έκαναν πρόβλεψη για τους απογόνους τους (τετρακίνητους ίππους και δίποδους γαϊδάρους…)
  • Τα αστυνομικά όργανα παρακαλούνται να δείχνουν επιείκεια και ανοχή στην προσωρινή παράνομη στάθμευση των ταράνδων και να μην επικολλούν την κλήση στα κέρατά τους.
  • Στους μποτιλιαρισμένους δρόμους θα ισχύει η εκ Βορρά  προτεραιότητα των ταρανδοκίνητων οχημάτων.
  • Τέλος μετά την απομάκρυνση του Αι-Βασίλη από το χωριό, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και η οποιαδήποτε παιδική γκρίνια θα ληφθεί υπόψη για του χρόνου, με την υπενθύμιση στους καλομαθημένους μπόμπιρες ότι πολλά παιδάκια όχι μόνο δεν παίρνουν δώρο, αλλά ίσως τους λείπουν και τα στοιχειώδη.  
                                                       

                                                              Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά!

                                                             Με εκτίμηση

                                                          ΙΑΛ
ΥΓ: Ας είναι η ευχή μας και η προσπάθειά μας όλα τα παιδάκια να πάρουν ένα   δώρο μερίμνη κάποιου ανώνυμου Αι-Βασίλη…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ . . .

Νίκος Λαάρης είπε...

Χρόνια πολλά Γιάννη, ευχές σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ , ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .ΝΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ 4Χ4 ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΠΛΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΡΑΜΕΡΑΓΑΝ.