Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τσοπανάκος ήμουνα!

Δήμος Ιθάκης: Ζητείται ειδικός σύμβουλος σε θέματα διαχειριστής κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων! 


Αυτό είναι! Διότι κύριε τι νομίζεις, ότι είναι εύκολο να σαλαγάς τα πρόβατα;

Θέλει κι αυτό την τέχνη του. Θέλει προσόντα και εμπειρία.

Διότι κύριε μου το πρόβατο είναι πρόβατο και θέλει το σωστό κουμάντο του για να το πας εκεί που θεωρείς πως είναι καλό γι’ αυτό. Εκεί που θα βρει φρέσκο χορτάρι να κάμει τη βοσκή του.

Δεν ξέρει αυτό (το πρόβατο δηλαδή), ξέρει όμως ο ειδικός σύμβουλος διαχείρισης κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων. Ο τσομπάνης δηλαδή, για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους. Ή μήπως κάνω λάθος;

Τέλος στα ελεύθερα κοπαδιάρικα αιγοπρόβατα που περνοδιαβαίνουν μασουλώντας αμέριμνα μ’ αυτή την άγνοια χαραγμένη στο βάθος της κόρης του ματιού τους.

Τώρα το λόγο θα έχουν οι… sheepbusters. Να μπει μια τάξη βρε αδερφέ.


Και επειδή τελειώσανε τα ρουσφέτια (αλήθεια τελείωσαν!!!), ο πιο ικανός τσομπάνης του Δήμου Ιθάκης, θα επιλεγεί με αδιάβλητες διαδικασίες. Ανατρίχιασα! (Ποιος ξέρει ίσως οι ανώτατοι υπάλληλοι του Δήμου φοβήθηκαν τις γκλίτσες).

Πέρα λοιπόν από ένα καθαρογραμμένο βιογραφικό και μια αξιοζήλευτη εντοπιότητα οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιδείξουν ή καλύτερα να αποδείξουν τα προσόντα τους και την εμπειρία τους. Πέντε χρόνια στη στάνη του κυρ Μήτσου, δέκα χρόνια στα βοσκοτόπια της Πάνω Ραχούλας και αμέτρητες ώρες σκέψης και αναλογισμού στο τι είν’ το πρόβατο τι είν’ το ζουμί του. Ως επιπρόσθετα προσόντα φαντάζομαι θα προσμετρήθηκαν για την επιλογή του αξιολογότερου η γνώση φλογέρας...

Κύριε Δήμαρχε αν μέχρι σήμερα δεν έχετε βρει τον κατάλληλο ειδικό σύμβουλο, τότε σαν προτείνω να κάνετε ένα μικρό ταξίδι που θα σας έσωζε από το… πρόβλημα των αδέσποτων αιγοπροβάτων. Ούτε προκηρύξεις ούτε αδιάβλητες χρονοβόρες διαδικασίες. Και αρκετοί υποψήφιοι που έχουν αποδείξει με την προϋπηρεσία τους τις ικανότητες τους.

Μια βόλτα στο Σύνταγμα και μια επίσκεψη στο Κοινοβούλιο θα σας βοηθούσε να βρείτε τον καλύτερο ειδικό σύμβουλο διαχείρισης κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων.

Κι αν δεν βρείτε άνθρωπο εκεί, ψάξτε στις ραχούλες τους, συγνώμη, στις περιφέρειές τους. Θα έχουν πάει να μετρήσουν τα πρόβατα που ήδη έχουν και να μαζέψουν τα αλανιάρικα, τα ελεύθερα ή του πρώην καλού τους γείτονα, τάζοντάς τους φρέσκο ανανεωμένο τριφύλλι και μια στάνη γεμάτη πατριωτικό αέρα.

Με εκτίμηση ένα black μπέεε….


  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

 http://www.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: