Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Παράνομες οικοδομικές εργασίες στο Μουσείο Δελφών

Αναδημοσίευση απο το http://www.zougla.gr
Είναι γεγονός ότι σε χώρους αρχαιολογικής προστασίας ζώνης Αʼ, απαγορεύεται αυστηρά να πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες. Ο αρχαιολογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι λίγες οι φορές που η αρχαιολογία σταμάτησε οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κατοικιών εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου.

Φαίνεται όμως ότι.... η πρώην προϊσταμένη του Μουσείου Δελφών, κα. Δέσποινα Σκορδά είτε δεν γνώριζε καλά τον νόμο είτε ενεργούσε όπως εκείνη ήθελε. Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο της Πολεοδομίας Άμφισσας (29/2/2012) -κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία- στον προαύλιο αλλά και στον ευρύτερο χώρο του Μουσείου Δελφών, γίνονταν παράνομες οικοδομικές εργασίες.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που τώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί αυθαίρετων κατασκευών που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.Υπενθυμίζεται ότι η πρώην προϊσταμένη του Μουσείου Δελφών, κα. Δέσποινα Σκορδά κατηγορείται για αυθαιρεσίες. Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΣΚΟΡΔΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΝΙΓΑΓΕ ΓΙΑ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ... ΓΙΑ ΓΚΑΖΟΝ .. ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ... ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΡΑ Η ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ???