Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Απο μέσα Αυγούστου οι εγγραφές στις σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 Αυγούστου 2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΝΠΔΔ)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δραγατσανίου 4 - Αθήνα 105 59
Email: ekpe@otek.edu.gr
URL: www. otek.edu.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.»
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) προκηρύσσει την εισαγωγή μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και καταρτιζομένων στα Ι.Ε.Κ. για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 σε ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σε Αθήνα, Ανάβυσσο, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Γαλαξείδι, Κέρκυρα, Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, την εκπαιδευτική περίοδο 2011-2012 θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες ειδικότητες:
Ι. ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές Σχολές)
  1. Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών, στις Σχολικές μονάδες Αναβύσσου, Ηρακλείου, Μακεδονίας, Ρόδου, Κέρκυρας, Γαλαξειδίου, Ναυπλίου και Θράκης.
  1. Μαγειρικής Τέχνης, στις Σχολικές μονάδες Αναβύσσου, Ηρακλείου, Μακεδονίας, Ρόδου, Γαλαξειδίου, Κέρκυρας και Θράκης.
  1. Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, στις Σχολικές μονάδες Αναβύσσου, Ρόδου και Μακεδονίας.
ΙΙ. Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης)
  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, στις Εκπαιδευτικές μονάδες Αθήνας, Αναβύσσου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας και Ναυπλίου.
  2. Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, στις Εκπαιδευτικές μονάδες Αναβύσσου και Θεσσαλονίκης.
  1. Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου, στην Εκπαιδευτική μονάδα Αθήνας.
  1. Ειδικός Θαλασσοθεραπείας-Spa, στην Εκπαιδευτική μονάδα Ρόδου.
Στις εκπαιδευτικές του μονάδες ο Ο.Τ.Ε.Κ. παρέχει προγράμματα σπουδών σε διάφορες βαθμίδες. Τα προγράμματα προετοιμάζουν μαθητές καταρτιζόμενους για μια πετυχημένη σταδιοδρομία σε Ξενοδοχειακές, Επισιτιστικές, Τουριστικές και λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς, ώστε να εξασφαλίζονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Ο Ο.Τ.Ε.Κ. λειτουργεί πρότυπα Γραφεία Διασύνδεσης (Αθήνα, Ανάβυσσο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ρόδο) με σκοπό την υποστήριξη και τη διευκόλυνση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, των σπουδαστών-μαθητών καθώς και αποφοίτων του τουριστικού τομέα, στο σχεδιασμό της γενικότερης επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, είτε με την προώθησή τους στην αγορά εργασίας, είτε με τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Ο Ο.Τ.Ε.Κ. παρέχει δωρεάν φοίτηση, και υπό προϋποθέσεις δωρεάν στέγαση και σίτιση στις ΕΠΑ.Σ.
Η προκήρυξη εισαγωγής μαθητών-καταρτιζομένων διατίθεται σε όλους τους Δήμους, τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. και Κ.Ε.Π. καθώς και στις κατά τόπους Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Τ.Ε.Κ. και έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.otek.edu.gr (Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις).
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται από 16 Αυγούστου έως και 20 Σεπτεμβρίου 2011 στην Κεντρική Υπηρεσία (Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος) και στις κατά τόπους Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Τ.Ε.Κ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Τ.Ε.Κ. στην Αθήνα: 210-3244578, 3250977, Fax: 210-3231821.

Δεν υπάρχουν σχόλια: