Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ελληνικό γιαούρτι από Τούρκο «Τσομπάνη»


Ελληνικό γιαούρτι από Τούρκο «Τσομπάνη»

«Σαρώνει» στην αμερικανική αγορά

Η μόδα που κατακτά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακούει στο όνομα «γιαούρτι αλά ελληνικά». Θα περίμενε κανείς οι ελληνικές εταιρείες να κατέχουν τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο «νικητής» αναδεικνύεται με διαφορά η εταιρεία «Τσομπάνη» που ανήκει στον μόλις 39 ετών Τούρκο επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά «ελληνικού γιαουρτιού», στην οποία δραστηριοποιούνται επίσης, οι όμιλοι τροφίμων Kraft και Danone.

Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση με μόλις έξι χρόνια ζωής. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Agro Farma είναι ο Χαμντί Ουλουκάγια, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία, αλλά συνεχίζει στην αμερικανική αγορά την οικογενειακή παράδοση τριών γενεών στην παραγωγή μεσογειακής διατροφής.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές εταιρείες, η επιχείρησή του καταγράφει θεαματικά αποτελέσματα. Την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις του γιαουρτιού «Τσομπάνη» απέφεραν 257,3 εκατ. δολάρια στα ταμεία της εταιρείας, καταγράφοντας αύξηση 225% σε σχέση με το 2009.
www.newsbeast.gr

6 σχόλια:

anna-maria είπε...

τσοπανε αμα αρμεξουμε ολα τα προβατα του δημου δ.α.α υπαρχει περιπτωση να κανουμε εξαγωγη γιαουρτι;
για σκεψου στα ραφια τις αμερικης γαλα απο τον τσοπανο της αραχωβας;

Ανώνυμος είπε...

Ρε αυτοί οι άνθρωποι δεν παίζονται. Ή θα γλύφουν ή θα απειλούν. Τι φάρα είναι τούτοι ρε; Δεν έχουν τίποτα και όμως τα θέλουν όλα!

ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΕΚ ΔΙΣΤΟΜΟΥ είπε...

anna-maria ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!!!!!!
ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΡΜΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ..ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΛΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΑΧ. είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ετσι κι αλλιως το γιαουρτι σε βουλευτες καταληγει.μη ξοδευτουμε σε ποιοτητα

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι πριν από αρκετά χρόνια υπήρχε στην Αράχωβα επώνυμη παραγωγή γιαουρτιών ( ή...διαγουρτιών αν προτιμάτε): του Φλώρου (Φλωκατούλα) και του Ανάγνου (Αναγνόγιαννου), πολύ καλής ποιότητας και με άριστο σύστημα διανομής (τρίκυκλες μοτοσυκλέτες κλπ).
Ήταν ωραίες εποχές στις οποίες, μεταξύ άλλων, σ' αυτή τη χώρα παράγαμε προϊόντα και μεταποιούσαμε πρωτογενή αγαθά.
Μετά, απλώς δανειζόμασταν για να καλοπερνάμε.
Τώρα αλληλογιαουρτωνόμαστε (και στα blogs) "πασαλείβοντας¨ όμως έτσι και την Πατρίδα μας και τις τοπικές μας κοινωνίες.