Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ευνοική ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,Τ.Κ.. 32 005    
Τηλ. 2267022320 & 2267022633                      Δίστομο, 29 Αυγούστου  2011
FAX : 22670-22063
E-MAILinfo@daa.gov.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ρυθμίζονται οι οφειλές προς τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας».

Σε ρύθμιση οφειλών τους μπορούν να προχωρήσουν έως τις 4/10/2011 όσοι οφείλουν χρήματα και πρόστιμα προς τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, σύμφωνα με το άρθρο 54 του νόμου 3979/2011 βάσει του οποίου ελήφθη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.
ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ

Όσοι θα μπουν σε ρύθμιση οφειλών με δόσεις, θα καταβάλλουν την κύρια οφειλή καθώς επίσης και το τριάντα τοις εκατό (30%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και το τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή, γλιτώνουν το 70% των προστίμων αλλά και το 70% των προσαυξήσεων.
Όσοι όμως καταβάλουν εφάπαξ το ποσό της κύριας οφειλής, δηλαδή μεταβούν στον δήμο για να εξοφλήσουν άμεσα, γλιτώνουν το 85% των οφειλομένων αλλά και το 85% των προσαυξήσεων, δηλαδή καταβάλλουν μόνο το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς επίσης καταβάλλουν μόνο το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
  • ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ
  • ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ, ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ
  • ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΩΣ 26/11/2011
  • 150 ΕΥΡΩ Η ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ
  • ΜΕΧΡΙ 20 ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
  • 150 ΕΥΡΩ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Για εκείνους που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έναντι του δήμου, πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις με βάση το άρθρο 54 του νόμου 3979/2011, ως εξής:
1.Δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υπόχρεου, οι εξής οφειλές προς τους δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών:
α) Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1.9.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το τριάντα τοις εκατό (30%) του συνόλου αυτών.
β) Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του ν. 3801/2009 και έχει καταβληθεί το τριάντα τοις εκατό (30%) της ρυθμισθείσας οφειλής.
γ) Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του ν. 3463/ 2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
2.Οι οφειλές της παραγράφου 1 ρυθμίζονται και εξοφλούνται ως εξής:
α) Εφάπαξ, με καταβολή της κύριας οφειλής, του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
β) Με καταβολή της κύριας οφειλής, του τριάντα τοις εκατό (30%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Προκειμένου περί αυτοτελών προστίμων, καταβάλλεται η κύρια οφειλή και το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) ή το τριάντα τοις εκατό (30%), αντίστοιχα, των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον ανωτέρω τρόπο καταβολής.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, μπορεί να ορίζεται το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
3.Η υπαγωγή στη ρύθμιση της προηγουμένης παραγράφου γίνεται ύστερα από αίτηση που υποβάλλει ο οφειλέτης προς το δήμο εντός τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Μαζί με την αίτηση, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του δήμου για το ποσό της οφειλής, δηλώνεται ο τρόπος καταβολής της οφειλής.
Στην περίπτωση που δηλώνεται εφάπαξ καταβολή, ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του εντός προθεσμίας έξι μηνών από την υποβολή της αίτησης, με ταυτόχρονη προκαταβολή ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, εάν δεν καταβάλει το υπόλοιπο ποσό της οφειλής χάνει το ευεργέτημα της ρύθμισης.
Στην περίπτωση που αιτείται την καταβολή με δόσεις, η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης, ενώ οι επόμενες καταβάλλονται ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα καθενός εκ των επομένων μηνών. Η μη καταβολή δύο δόσεων, καθώς και η μη καταβολή της τελευταίας δόσης, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λήξης της, έχει ως συνέπεια την απώλεια του ευεργετήματος της ρύθμισης.
Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της παρούσας παραγράφου συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες:
α) Οφειλές από μισθώματα συμπεριλαμβανομένων των τόκων υπερημερίας ή προβλεπόμενων από τις συμβάσεις μίσθωσης ρητρών.
β) Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί με απόφαση δικαστηρίου οποιουδήποτε βαθμού ή αυτές για τις οποίες έχουν ασκηθεί προσφυγές στα δικαστήρια και εκκρεμούν έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης της παραγράφου 3 του παρόντος.
γ) Οφειλές για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία ενώπιον των επιτροπών επίλυσης φορολογικών διαφορών και έχουν εγκριθεί από το οικείο δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση που λαμβάνεται έως την αναφερόμενη στην παράγραφο 3 προθεσμία υποβολής της αίτησης.
5.Τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί, έως την υποβολή της αίτησης για την υπαγωγή στην ρύθμιση του παρόντος άρθρου, για πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των οφειλών δεν συμψηφίζονται ούτε επιστρέφονται.
6.Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν. 1882/1990, όπως ισχύει, χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας ισχύος, εφόσον καταβληθεί από τον υπόχρεο το πενήντα τοις εκατό (50%) της αρχικής οφειλής».
Καθορίζεται αποκλειστική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και των αιτήσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 54 του ν. 3979/11, έως και την 26/11/2011.


          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
     ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 

   
                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: