Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πρωταθλήτρια και η Βοιωτία στα επιδόματα-"μαϊμού". Eπιδημία άσθματος "χτύπησε" τη Λιβαδειά


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/08/maimou-epidomata-400x226.jpgΝέα στοιχεία σοκ για τα κυκλώματα που χορηγούσαν επί χρόνια προνοιακά επιδόματα σε ανάπηρους "μαϊμού", βγάζουν συνεχώς οι έλεγχοι του σώματος επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας. Δεκάδες, όμως, είναι και οι καταγγελίες του Συνήγορου του Πολίτη για τα επιδόματα - "μαϊμού" που έχουν εξασφαλίσει παρανόμως δεκάδες χιλιάδες πολίτες δείχνουν πως τα πλοκάμια του σκανδάλου είχαν απλωθεί πανελλαδικά.

Μόνο στο Νομό Βοιωτίας, η πρώην Νομαρχία με ανταλλαγή ψήφων όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", μοίραζε... ελαφρά την καρδία, στους αθίγγανους επιδόματα καθολικής αναπηρίας.
Για μια ολόκληρη περιοχή, που σύμφωνα με τις "μαϊμού" - γνωματεύσεις γιατρών, οι κάτοικοι του έπασχαν από άσθμα και επιληψία, σπαταλούσε το κράτος κάθε δίμηνο 2.000.000 ευρώ. Μόνο με την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το φθινόπωρο θα απομακρυνθούν όσοι παρανόμως έπαιρναν διπλά επιδόματα.

Διαχρονικές είναι οι ευθύνες για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή και ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, και τόνισε ότι ανοίγει τώρα το θέμα λόγω του ότι η τρόικα έχει ζητήσει περικοπή των προνοιακών επιδομάτων ύψους 800 εκατ. ευρώ το χρόνο για τους πολύτεκνους.

Για τα κλειστά κέντρα αποκατάστασης

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάνουν, όμως, τα ασφαλιστικά ταμεία και από τα έξι κέντρα αποκατάστασης αναπηρίας. Έξι μικρά νοσοκομεία με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που βρίσκεται όμως στα κουτιά, υπολειτουργούν δεν είναι ενταγμένα στο ΕΣΥ και έχει επί χρόνια αναπτυχθεί κύκλωμα γιατρών που αντί να θεραπεύουν ασθενείς στα εξειδικευμένα αυτά κέντρα, τους στέλνουν σε ειδικά κέντρα του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά τα κέντρα αυτά απαξιώθηκαν λόγω των αποσπάσεων προσωπικού στα διπλανά νοσοκομεία. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι τα κέντρα αποκατάστασης πρέπει να αποτελέσουν την τεταρτοβάθμια περίθαλψη ασθενών.
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: