Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Νηστεία και προσευχή

thumb
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στα τρέντι κλαμπ - εστιατόρια και στα σκυλάδικα της Θεσσαλονίκης μετά την αναλυτική οδηγία που έδωσε ο Παπανδρέου, ώστε η φετινή παρουσία υπουργείων και δημόσιων οργανισμών να είναι απλή, λιτή και φτηνή.

Όπως επίσης και με τις σαφείς οδηγίες στους υπουργούς να ανέβουν οι δυνατόν λιγότεροι στη φετινή έκ­θεση και με τους δυνατόν λιγότερους συνεργάτες, ώστε να μην πήξει το κέντρο της συμπρωτεύουσας από την ασφά­λεια υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων. «Η φυσική παρουσία να περιοριστεί στα αυστηρώς απαραίτητα, με βάση τις αρμοδιότητες ή τις επιτόπου ανάγκες, κατά τις ημέρες της παρουσίας μας εκεί. Και αυτό αφορά και τους υφυπουργούς, τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς και τους συνεργάτες. Να αξιολογήσετε, επίσης, την παρουσία εκπροσώπων των εποπτευόμενων φορέων, περιορίζοντάς τη στα αυστηρώς απαραίτητα πλαίσια, μόνο αν υπάρχει ειδι­κός λόγος παρουσίας ή αν ο φορέας έχει δικό του περίπτε­ρο στην Έκθεση» είπε επί λέξει ο Παπανδρέου, αφήνοντας εμβρόντητους τους υπουργούς. Πού είναι οι παλιές καλές -χρυσές - εποχές, που τα κρατικά περίπτερα ξεχείλιζαν από χλιδή σε μια εμπορική έκθεση, από την οποία απουσίαζαν παντελώς οι έμποροι και πρωταγωνιστούσαν η πυροσβεστι­κή, η αστυνομία και οι ΔΕΚΟ!

Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει από το βή­μα της ΔΕΘ ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα και επιχειρεί να δια­σφαλίσει ότι οι εξαγγελίες του για αναπτυξιακή επέλαση δεν θα αμαυρωθούν από σχόλια για υπερπολυτελή και πολυδά­πανα κυβερνητικά περίπτερα και κουστωδίες αξιωματούχων που τσακίζουν αστακούς στις διάσημες ψαροταβέρνες του Θερμαϊκού. Του αρκούν οι απεργοί έξω από το Βελλίδειο.
Α.Χ.
http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: