Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ανοικτή επιστολή Αραχωβίτη σχετικά με πρόταση δημοτικου συμβούλου στο ΔΣ της 16/03/2012

what is development?


Αγαπητοί συνδημότες κ συνδημότισσες
Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται, η «κρίση» θα είναι βαθιά κ μακρόχρονη. Κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά ταυτόχρονα κοινωνική , πολιτισμική , πολιτική ,σ’ολους τους τομείς της ζωης.
Δεν υπάρχει λοιπόν «κρίση» , υπάρχει μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Από αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον με αισιοδοξία , να αναληφθούμε ότι σ’αυτό δεν θα μας πάει κάποιος από μηχανής θεός αλλά εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι στηριζόμενοι στις δίκες μας δυνάμεις , αξιοποιώντας τον φυσικό ,παραγωγικό κ πολιτισμικό μας πλούτο ενωμένοι στον κοινό στόχο της ανάπτυξης της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν πια μεμονωμένες λύσεις διεξόδου , η τοπική μας κοινωνία πρέπει να πάει όλη μαζί μπροστά. Το οφείλουμε στη νέα γένια , στα παιδιά μας.
Ο φορέας μας , ο Δήμος , οφείλει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις πέρα κ έξω από τα θεσμικά του καθήκοντα. Να δημιουργήσει νέες δομές, να ηγηθεί στη συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου για την ανάπτυξη.
Άμεσα κ χωρίς αναβολές να ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου με την διαδικασία του αναπτυξιακού συνέδριου ώστε να αποφασιστούν οι δράσεις για την ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος , ο Γιάννης Πατσανταρας πρέπει προσωπικά να δραστηριοποιηθεί για την υλοποίηση της πρότασης του δημ. Συμβούλου Σπύρου Κομνα για την διενέργεια Αναπτυξιακού Συνεδρίου , συνεπικουρούμενος από όλο ανεξαιρέτως το δημοτικό συμβούλιο.
Κάθε μέρα που χάνεται ανήκει στο παρελθόν.
Καλή δουλειά σε όλους.

Ανδρέας ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Κάτοικος Αραχωβας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ανδρέα ΣΕΦΕΡΛΗ
αν δε με απατά η μνήμη μου κάτι ανάλογο είχατε προτείνει, μου είχανε πει και στην επιτροπή διαβούλευσης το καλοκαίρι του 2011.
Ήδη έχουν περάσει περίπου 7μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα.
Θα σε απογοητεύσω αλλά νομίζω ότι και τώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.Ο κύριος δήμαρχος δεν "τόχει" που λέμε λαϊκά.( να προσλάβει καμία ειδική σύμβουλο φυτικής παραγωγής καλός είναι,αλλά δράσεις για ανάπτυξη.... μηδέν)
Καλά κρασιά που έγραψε ένας σχολιαστής και να θυμηθούμε και το ανέκδοτο σχολιαστή ότι: ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ.- εδώ χρειάζεται να σε γαργαλίσουν για να γελάσεις.
Αποτυχία με το Ά κεφαλαίο αγαπητέ κύριε ΣΕΦΕΡΛΗ.( μην με χαρακτηρίσεις κακόπιστο, εμπαθή ή ότι άλλο χαρακτηρισμό γιατί .... η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στο δήμο το βιώνουμε 15 μήνες τώρα....

αραχωβιτης είπε...

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΜΝΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ή ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ?

Ανώνυμος είπε...

πριν καποια χρονια, παλι με πρωτοβουλια και Σεφερλη, ειχε γινει ενα αναπτυξιακο συνεδριο στην Αραχωβα. αληθεια τι εγινε στη συνεχεια? τι τυχη ειχαν τα συμπερασματα-προτασεις εκεινου του συνεδριου? μηπως το πιο φρονημο θα ηταν να ανατεθει επιτελους σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ η επεξεργασια του προβληματος και η εξευρεση λυσης, κατι που γινεται σε ολο τον κοσμο?

Ανώνυμος είπε...

Εγω προτεινω να γινει ενα συνεδριο για τα αυθεραιτα.
Προτεινω να κρεμασουμε τους μηχανικους της Αραχωβας για παραδειγματισμο, γιατι αυτοι ευθυνονται για το χαλι του χωριου μας σε μεγαλο ποσοστο.
Εσυ τι λες κ.Σεφερλη εχω αδικο?
Απο λογια χορτασαμε.

ΗΛΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ συνδημότη, καταλαβαίνω την αγωνία σου, τον προβληματισμό σου και την ¨κραυγή σου¨ για να ξυπνήσουν και να κάνουν κάτι σε αυτή τη δύσκολη εποχή, οι υπεύθυνοι του Δήμου. Προτείνεις κιόλας, για να τους δείξεις την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν. Αφού δεν έχουν πλάνο, σχεδιασμό, ας κουβεντιάσουν με εμπειρογνώμονες, ας ρωτήσουν τον κόσμο, τους φορείς όλων των χωριών και να υλοποιήσουν ότι μπορούν, ότι θέλουν, ότι γίνεται, βρε αδερφέ! Υπάρχουν Δημότες, Φορείς, που έχουν προτάσεις, που μπορούν εθελοντικά να βοηθήσουν, που ανησυχούν και ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Και πρέπει η Δημοτική Αρχή, να ενδιαφερθεί και να συντονίσει μια τέτοια προσπάθεια. Αλλά, αγαπητέ συνδημότη, η σημερινή Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Όπως γράφει και ένας bloger πιο πάνω, οι σημερινοί Άρχοντες, δεν το έχουν. Είναι λυπηρή διαπίστωση όλων, είναι ορατό και στον πιο τυφλό, ότι ο Δήμαρχος και οι τριγύρω του, δεν μπορούν να διαχειριστούν το δύσκολο έργο του Καλλικράτη, ούτε και τις συνέπειες που έχει επιφέρει η κρίση, στα χωριά μας. Ξέρω ότι είναι απαισιόδοξη η κρίση μου και ίσως να θεωρείς ότι έχω λάθος. Μα όλοι ξέρουν, ότι τίποτα δεν έγινε τους μήνες που πέρασαν και όλοι θα δουν, ότι τίποτα δεν θα γίνει και στο χρόνο που θα έρθει. Πάντως δεν είσαι μόνος, αγαπητέ συνδημότη, στις ανησυχίες σου, για τον κοινό μας πια, τόπο

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΗΛΙΟ
ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ 10% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΠΛΑΝΑ,ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ,ΦΟΡΕΙΣ,ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ,ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ.ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΣΟΥ ?ΕΣΥ ? ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ? ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΛΑΝΑ ΟΥΤΕ ΦΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

3o mati είπε...

Αγαπητε συνδημοτη κυριε Α.Σεφερλη..

Η προταση σου ειχε γινει απο οσο γνωριζουμε και ποιο παλια τοτε που ξεκινησε ο Δημος μας την λειτουργια της μεγαλης κατακτησης του Καλλικρατη ,την Επιτροπη Διαβουλευσης. Μια Επιτροπη πολιτων που θα μπορουσε περα απο μια διαχειριστικη διαδικασια που μας επιβαλει η μεταρρυθμιση, να ηταν ο κυριος μοχλος αναπτυξιακων προτασεων αλλα εμεινε και αυτη απο λαστιχο, οπως και πολλα αλλα απο την ....ανυπαρξια.
Η προταση σου αυτη καθως και η προταση του Δημ.Συμβουλου κυριου Σπυρου Κομνα, (επιτελους και μια σοβαρη προταση, οσο κι αν οι κασανδρες της λακκας λενε οτι εγινε για να γινει γιατι ηταν λαιβ το συμβουλιο και ειχε μικροφωνα)….προφανως αφορουσε ολο το Δημο και την ενιαια αναπτυξη του.
Γνωστο ομως μπλογκ της Αραχοβας και λογω του τρεχοντος οικονομικου κλιματος στην χωρα εφαγε στο κουρεμα το 1/3 του Δημου, και την ονομασε..'' προταση για αναπτυξιακο συνεδριο για την Αραχωβα''. Το μυαλο καποιων είναι ακομα στο χτες που από οσο γνωριζουμε ηταν …’’σκοτεινο και αβεβαιο…αλλα γεματο μαυρα παντου.’’
Μακαρι να διαψευσθoυμε αλλα χρονικα η προταση αφορα την επομενη τετραετια γιατι δεν διαβλεπει κανεις φως στο τουνελ της Δημοτικης μας Αρχης.

3ο mati και συνεργατες