Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Πόσα αρνιά χωράνε σε ένα Ι.Χ; - Απίστευτη ιστορία ζωοκλοπής

 


«Πόσα αρνιά χωρούν σε ένα όχημα;». Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα ενός τηλεπαιχνιδιού. Ή μια ξεχωριστή ενότητα του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες. Η απάντηση είναι πάντως: «22 και οι δύο ζωοκλέπτες».
Στις φωτό βλέπετε το όχημα στο οποίο τα δύο αδέρφια ζωοκλέπτες έβαλαν χθες τη νύχτα 21 αρνιά και 1 κατσίκι και αποφάσισαν να διασχίσουν τη μισή Αιτωλοακαρνανία. Το όχημα , τριών δεκαετιών, χωρίς πινακίδες, ήταν εγκαταλειμμένο στο Ξηρόμερο.Οι ζωοκλέπτες το διαμόρφωσαν ανάλογα, ξηλώνοντας τα πίσω καθίσματα για να αυξήσουν τη χωρητικότητα του.

Τα αρνιά πλέον πήραν το δρόμο της επιστροφής στο μαντρί. Το αυτοκίνητο παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου καθώς  κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκλοπής.

Δύο αδέρφια οι ζωοκλέπτες… που επέβαιναν στο όχημα με τα 21 αρνιά και το 1 κατσίκι!

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, η υπόθεση ζωοκλοπής που είχε συμβεί χθες (29-2-2012) νωρίς το πρωί, στον Αετό Ξηρομέρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών αδερφών ηλικίας 25 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα οι δυο δράστες μετέβηκαν σε στάβλο 48χρονου ημεδαπού στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας όπου αφαίρεσαν 21 αρνιά και ένα κατσίκι τα οποία φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν το όχημα των δραστών να κινείται στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου. Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και καταδιωκόμενοι από τους Αστυνομικούς εγκατέλειψαν το όχημα τους σε κοντινή απόσταση.
Μέσα στο αυτοκίνητο οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι ένα αρνιά από τα οποία τα δυο ήταν νεκρά και ένα κατσίκι τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί από τον στάβλο του 48χρονου, ενώ δράστες της κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί.
Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκλοπής, ενώ όλα τα ζώα αποδόθηκαν στο 48χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: