Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1.200 ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός των επαγγελματιών οπλιτών

http://3.bp.blogspot.com/-Dg-WsM0RPeY/Tkork5MC5OI/AAAAAAAAMus/jTp_tMvxl4o/s200/49.jpg


 Ρεπορτάζ Λουκάς Δημάκας.  
http://www.tanea.gr
 
 Καλά τα νέα για τους επαγγελματίες οπλίτες (EΠΟΠ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον τρέχοντα διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.200 ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η απαγόρευση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό έχει κριθεί αντισυνταγματική.
Στην προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή υποψηφίου που υπηρετεί στις Eνοπλες Δυνάμεις - κώλυμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ντυμένους στο «χακί» νέους που επιδιώκουν αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης. Ετσι, με βάση το κείμενο της προκήρυξης αποκλείονται όλοι οι επαγγελματίες οπλίτες που επιθυμούν να προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί. Ωστόσο, το κώλυμα αυτό συμμετοχής των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις κρίθηκε αντισυνταγματικό με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που αφορούσαν υποψήφιους ειδικούς φρουρούς προγενέστερων διαγωνισμών, οι οποίοι αποκλείστηκαν επειδή υπηρετούσαν ως ΕΠΟΠ κατά τον χρόνο υποβολής των αιτήσεών τους. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Πέτρος Αγγελάκης, ο οποίος ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό, το δικαστήριο έκρινε ότι το εν λόγω κώλυμα «αντίκειται στο άρθρο 5 (παρ. 1) του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την προσωπική και οικονομική ελευθερία, ως ατομικό δικαίωμα, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας, διότι εισάγει υπέρμετρο περιορισμό, για τον οποίο δεν προκύπτει ο σκοπός του νομοθέτη και η αναγκαιότητα και ο πρόσφορος χαρακτήρας αυτού για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Επιπλέον αποτελεί αδικαιολόγητα δυσμενή διάκριση σε βάρος των υποψηφίων σε διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών, σε σχέση με τους υποψήφιους των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας». Ετσι, ακυρώθηκε από το δικαστήριο η άρνηση της διοίκησης να επιτρέψει τη συμμετοχή των ανωτέρω υποψηφίων στον διαγωνισμό πρόσληψης Ειδικών Φρουρών με την αιτιολογία ότι υπηρετούσαν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ηδη, οι δικαιωθέντες έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί στην Ελληνική Αστυνομία. Προϋπόθεση βεβαίως για να μπορέσει κάποιος ΕΠΟΠ να προσφύγει στα δικαστήρια είναι να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα (μέχρι 5/9/2011) αίτηση συμμετοχής του στον τρέχοντα διαγωνισμό. 
http://www.tanea.gr

8 σχόλια:

3o mati είπε...

Με Φ.Π.Α 23% στο φαγητο θα παει ο απλος κοσμος στον Παρνασσο,στην Αραχωβα,στο Διστομο,στο Ζεμενο και στην Αμφικλεια;;;

Ενταξει να γινει λιφτινγ στα....λιφτ του χιονοδρομικου αλλα μηπως ειναι υπερβολικο το νουμερο;;;

στειρι είπε...

σωστα 3ματι.ειναι υπερβολικο το νουμερο.να σας τα δωσουμε να γιορτασετε την σφαγη του διστομου που μεχρι περυσι κοστιζε ακουσατε ακουσατε 150.000 ευρω.που πηγαιναν τα λεφτα του ελληνικου λαου.και μιας και το φερε η κουβεντα.αυτον τον δρομο στο στειρι που χαλασε ποιος αραγε εργολαβος τον εφτιαξε.πανουργιας υιος μηπως.ποσοι απο εμας παμε καθε βραδυ στο δσιτομο πατριωτες και ποσοι απο αυτους ηλθαν στις εκδηλωσεις μας

distomo είπε...

Όλο για το Δίστομο κόπτεστε ορέ γείτονες! Τι χρήματα ξόδεψε, τι έκανε, πως το έκανε και την καμπούρα σας, δεν την κοιτάτε καθόλου. Γιατί δε λέτε στον Πατσαντάρα να σας φτιάξει δρόμους, σοκάκια, πλατείες και ότι άλλο θέλετε; Ειδικά εκεί στο Στείρι, θα σας κάνει μικρό Παρίσι! Στον προϋπολογισμό του έτους δεν προβλέπεται ούτε ευρώ για το Στείρι. Αντί να σε ανησυχεί αυτό, ανησυχείς για το ποσό των εκδηλώσεων της Σφαγής. Πατσανταράκια της ντροπής, για λύπηση είστε!

ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ είπε...

Έχετε το θράσος να μιλάτε για τον Πανουργιά, στο Στείρι; Τον άνθρωπο που σας αναβάθμισε περισσότερο από τον καθένα; Αλλά τι περιμένεις από λίγα σπίτια και μικρούς ανθρώπους! Εδώ τον προδώσατε για κάποιον ανύπαρκτο, που σας έχει για πέταμα!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ο/Η στειρι είπε...
Ποιος είσαι μεγάλε που χρησιμοποιείς ψευδώνυμο το όνομα του χωριού μας για να σχολιάσεις και να προτείνεις.
Εάν έχεις άποψη και προτάσεις, γράφτα επώνυμα και μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία γράφοντας αυτά .( αυτον τον δρομο στο στειρι που χαλασε ποιος αραγε εργολαβος τον εφτιαξε.πανουργιας υιος μηπως.ποσοι απο εμας παμε καθε βραδυ στο δσιτομο πατριωτες και ποσοι απο αυτους ηλθαν στις εκδηλωσεις μας).
Έχεις στο παντελόνι σου;Απόδειξη;
Διαφορετικά στο κοτέτσι σου.

Ανώνυμος είπε...

διστομο,ανωνυμος ,κι αλλος ανωνυμος η ιδια ιστορια.βρωμιες και λασπη σε ολα τα χωρια.σας συνηθισαμε πια.ειστε χωριο αναδελφο.οσο για τον τελειωμενο πανουργια,ναι αυτον που εγλειφε προεκλογικα την βαγγελιω ειναι τοσο χωμενος στο χρονοντουλαπο που κακως ασχολουνται μαζι του.ολοι αυτοι ειναι φαντασματα του παρελθοντος.ξοφλησαν για παντα

Ανώνυμος είπε...

για ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ-Φτιάξε εικονοστάσι στην αυλή σου, βάλε μέσα την φωτογραφία του και άναβε κάθε μέρα το καντήλι, στο ανθρωπάκι σαν και του λόγου σου,που αναβάθμισε εμάς τα λίγα σπίτια και τους μικρούς ανθρώπους.
Γραφτά αυτά επώνυμα αν θέλεις, για να σου απαντήσουμε και εμείς επώνυμα για τις θέσεις σου και απόψεις σου για τα έργα και τις ημέρες του ειδώλου σου.

Ανώνυμος είπε...

distomo
«εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια».
Γιατί... για λύπηση είσαι πρώτα εσύ, καραγκιόζη του γλυκού νερού.