Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευτής έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό το Μάιο του 2011

Στην αποκάλυψη ότι «ένας ή μια βουλευτής» έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011, ενώ η χώρα λύγιζε υπό το βάρος των νέων απαιτήσεων της τρόικα εν  όψει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης.
Όπως αναφέρει το Βήμα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό», σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011».

«Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τον βουλευτή που έσπευσε εν μέσω όξυνσης της κρίσης να διασώσει τα χρήματά του βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.

  http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: