Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Οργή από τους κατοίκους του Διστόμου για την απόφαση της Χάγης! (video)

Η ντροπιαστική, απόφαση Υπέρ της Γερμανίας για το θέμα των αποζημιώσεων στις 218 οικογένειες των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα το 1944, σκόρπισε οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση στους κατοίκους του Διστόμου που επιθυμούσαν, όπως τονίζουν, μετά από τόσα χρόνια μια ηθική δικαίωση και όχι τόσο την οικονομική αποζημιώση!
Δεν παραλείπουν να βάλλουν και κατά των Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι, αδιαφόρησαν για τις διεκδικήσεις τους!

Η δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων Κέλυ Σταμούλη εξέφρασε την άποψη ότι οι Διστομίτες θα συνεχίσουν να διεκδικούν και κάποια στιγμή θα δικαιωθούν αφού η απόφαση της Χάγης δεν απέκλεισε τουλάχιστον το δικαίωμα της διεκδίκησης. Τόσο η ίδια, όσο και ο συνάδελφος της δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης εκφράστηκαν με τη σειρά τους κατά των πολιτικών της Ελλάδας που δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε.
Την άποψη ότι «ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται» και πως το ελληνικό κράτος «θα πρέπει να προχωρήσει στη διεκδίκηση» εξέφρασε ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παρέμβαση που έκανε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τις δηλώσεις των προαναφερομένων…
Ο αγώνας συνεχίζεται! Απαιτείται δικαίωση!

http://www.prionokordela.gr

1 σχόλιο:

Παρνάσσιος βοιωτός είπε...

Τιποτα δεν τελείωσε.Ο αγώνας συνεχίζεται. Και οι φίλοι του Διστομου είναι πια πολλοί περισσότεροι. Σε ολο τον κόσμο...