Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλο το θέμα με την Coca Cola στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Η αποχώρηση είναι -κατά την άποψή μας- βέβαιη και το συμπεραίνουμε μελετώντας τις κινήσεις της εταιρείας, η οποία ψάχνει αφορμές. Μιλά τον τελευταίο καιρό για..
υπερφορολόγηση (όταν δήλωσε πέρυσι ζημίες και δεν πλήρωσε δεκάρα τσακιστή, αντιθέτως προέβη σε τεράστια επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους). Και προετοιμάζει το έδαφος για μετακόμιση στη Βουλγαρία. Το κεφάλαιο άλλωστε δεν έχει σύνορα και οι Εβραίοι ιδιοκτήτες της απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν σε οποιαδήποτε χώρα. Είναι γνωστό το Εβραϊκό εμπορικό δαιμόνιο, που κατέστησε την Coca Cola αλλά και την ελληνική 3Ε, που διευθύνουν οι οικογένειες Δαυίδ και Λεβέντη, μια από τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου. Θα πετύχουν λοιπόν, όπου κι αν πάνε. Δεν πρόκειται να μειωθεί η κατανάλωση του διάσημου αναψυκτικού, επειδή θα φύγει το εργοστάσιο από τη Θέρμη στη Βουλγαρία.

Το θέμα όμως είναι οι εργαζόμενοι. Η εταιρεία εκβιάζει κατά κάποιο τρόπο, με την αποχώρηση, την τοπική κοινωνία, αφού η αποχώρηση θα σημάνει ανεργία για πολλούς εργαζόμενους.


Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αβράαμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 5 μ .μ. η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ η απεργία και το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης περιφρουρούνται επί 24ωρου βάσεως.

Προβλήματα με την Coca Cola Τρία Έψιλον δεν έχουν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι πρατηριούχοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Στο έντυπο «Οίνος και Ποτό» το οποίο εκδίδει η Ένωση Εμπόρων Οίνων και Ποτών Μακεδονίας – Θράκης αναφέρονται σημαντικά στοιχεία για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΟΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2011.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των πρατηριούχων κεντρικό θέμα ήταν «η αυθαίρετη και απρόοπτη νέα εμπορική πολιτική της Εταιρίας Coca Cola 3 E».
Χαρακτηριστικό για την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στους πρατηριούχους και την πολυεθνική εταιρία, παρά τις διμερείς συναντήσεις στελεχών ( συμμετείχαν οι ΜαυρατζούληςΚεφαλογιάννηςΧαρίσκουΣωφρονίδηςΧουλιαροπούλου) ήταν το ψήφισμα το οποίο εξέδωσε η γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διακινητών Εμπόρων Οίνων και Ποτών Μακεδονίας – Θράκης.
Παραθέτουμε το ψήφισμα της ΕΔΕΟΠ:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΟΠ Μακεδονίας Θράκης αποφάσισε την 12/12/2011 τα εξής:
Η νέα εμπορική πολιτική της Coca Cola 3E είναι καταστροφική για το πρατήριο.
Εκμεταλλεύεται η Coca Cola 3καταχρηστικά την δεσπόζουσα θέση την οποία κατέχει στην αγορά και επιβάλλει στο χονδρεμπόριο όρους οι οποίοι θέτουν την συντριπτική πλειοψηφία των Πρατηρίων σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό και τους οποίους το χονδρεμπόριο αδυνατεί λόγω της ισχύος της να διαπραγματευτεί.
Σε μια αγορά με τον ανταγωνισμό ήδη εξασθενημένο, με τη νέα εμπορική πολιτική της να παρεμποδίζει την ανάπτυξη, ή εν πάσει περιπτώσει, την διατήρηση του εναπομείναντος ανταγωνισμού.
Η νέα εμπορική πολιτική της Coca Cola 3E A.E. επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στο πανταχόθεν βαλλόμενο Πρατήριο και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε ακραίες συνθήκες προκειμένου να κρατήσουμε σε λειτουργία τις επιχειρήσεις μας. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στην βιωσιμότητα του Πρατηρίου.
Καταδικάζουμε την συμπεριφορά της CocaCola 3 E A.E., η οποία λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων μας.
Ζητούμε τη μεταχείριση που δικαιούμεθα και όχι επιθέσεις στην βιωσιμότητά μας.
Ζητούμε ανταμοιβή για την τεράστια συμμετοχή του Πρατηρίου στην διαμόρφωση της ισχυρής θέσης την οποία κατέχει η Coca Cola 3 E A.E. στην αγορά.
Στηρίζουμε το Δ.Σ. της Ένωσης στον αγώνα κατά της νέας εμπορικής πολιτικής της Coca Cola 3 E για την προάσπιση των συμφερόντων μας και της νομιμότητας
Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της Ένωσης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες.
Η δύναμή μας είναι ο αγώνας από όλους και η στήριξη των αποφάσεων των οργάνων της Ένωσής μας με το όποιο κόστος.
Ζητούμε την συμπαράσταση των λοιπών ΕΔΕΟΠ και τις καλούμε σε κοινή δράση.
Το παρόν Ψήφισμα να αποσταλεί στηνCoca Cola 3 E και στα Δ.Σ. των λοιπών ΕΔΕΟΠ με την παράκληση να γνωστοποιηθεί από τους συναδέλφους στο σύνολο των μελών.
Με πικρόχολο τρόπο αναφέρονται οι πρατηριούχοι στο έντυπό τους «Οίνος και Ποτό» στην νέα οικονομική πολιτική που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Coca Cola 3E μετά τη συνάντηση που είχαν τον Δεκέμβριο με τους εκπροσώπους της εταιρίας: «Έγινε σαφές προς τα στελέχη της εταιρίας [σ.σ. της Coca Cola Τρία Έψιλον] ότι για το 2012 το χονδρεμπόριο που προσέφερε τα μέγιστα για την ανάπτυξη αυτής της εταιρίας περίμενε την κατανόηση και την υποστήριξή της. Εντούτοις όμως η εταιρία τους αποζημιώνει με αχαριστία και υπεροψία». Και συμπληρώνουν σχεδόν μνησίκακα οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων: «Το χονδρεμπόριο στο σύνολό του είναι σίγουρο ότι οι «φρέσκιες» ιδέες της νέας φουρνιάς των ανθρώπων που στελεχώνουν την εταιρία από βόμβα μεγατόνων θα καταλήξουν σε άσφαιρες βολές στον αέρα».
 http://taxalia.blogspot.com

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ COCA COLA ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΠΑΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε των 9.19 οσο ο καιρος περναει τοσο πιο πολυ ποναει.προεδρε γερα

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να γινει ο Προεδρος θα παει Ευρωπη ......

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν τον παρει η coca cola .....θα παει με τον ΘΡΥΛΟ!!!
Μακραν ο πρωτος Προεδρε....

ΓΑΥΡΟΣ είπε...

Μπορει η coca cola να μην παει Βουλγαρια ο Προεδρος 100% ειναι ετοιμος για Βουκουρεστι μερια!!!!!

εργαζομενος cchbc είπε...

αν διαβαζει κανεις ολα τα σχολια θα διαπιστωσει οτι περασε ενας χρονος κι ακομη τον προεδρο χτυπανε.πρεπει να τους πονεσες πολυ σταθη.θα μου πεις τον δυνατο χτυπανε,ποιον να χτυπησουνε .αλλα ειναι εκπληκτικο.ενας χρονος και δεν λενε να ησυχασουνε κι οταν ησυχαζουνε βγαινει ο τσοπανος με δηθεν αποκλειστικα αρθρα που γελαμε ολοι σημερα και αναβει φωτιες.ουτε η coca cola παει βουλγαρια,το σχηματαρι τριπλασιαζεται κι εσεις θα πονατε ακομη πιο πολυ.κι ο προεδρος αν θελει θα ναι δημαρχος την επομενη φορα γιατι βοηθα κοσμο ανεξαρτηως πολιτικης τοποθετησης

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Κανένας δεν είπε ότι το άρθρο είναι αποκλειστικό δεν είναι καν δικό μου αναδημοσίευση είναι. Υπάρχει και σε άλλα blog της περιοχής και έχει πρωτοδημοσιευτεί στο

http://taxalia.blogspot.com/2012/02/coca-cola_22.html

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω οποιαδήποτε ανακοίνωση/διάψευση απο μέρους της εταιρίας αν υπάρξει.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ.ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡ.....ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ

ανταρσιας είπε...

αν διαβαζει κανεις ολα τα σχολια θα διαπιστωσει οτι περασε ενας χρονος κι ακομη ο δημος εχει μονο....προεδρο.

ΗΛΙΟΣ είπε...

Είναι λυπηρό να πλανάτε στον αέρα, ότι μια εταιρεία με τόσους εργαζόμενους, θα μεταναστεύσει. Το Κεφάλαιο Πρόεδρε, είτε Ελληνικό, είτε Εβραϊκό, είτε παγκόσμιο, δεν έχει πατρίδα, δεν έχει συναίσθημα! Τα πάντα για το κέρδος, τα πάντα για την εξουσία! Πιστεύω, έστω και τώρα, να καταλαβαίνεις πόσο άδικο και πόσο άτοπο είναι, να υπάρχουν άνθρωποι που να υποστηρίζουν ιδεολογικά τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές! Μακάρι, να μείνουν όλα όπως έχουν και κανείς άνθρωπος να μη χάσει τη δουλειά του. Πάντως αν, αν λέω, τύχει και μείνεις άνεργος, δεν θα ξανά ασχοληθώ μαζί σου, ούτε και αν πάρεις στις επόμενες εκλογές 1000 ψήφους! Γιατί, έστω και μέσα από την ανωνυμία, σε θέλω δυνατό. Εκκλησίες ( που λέει και ο λαός) εγώ δεν κλέβω!

σταθης γιαννελος είπε...

Αγαπητοι φιλοι και ειδικα εσυ ηλιε (μου λειψαν οι υβρεις κι οι ειρωνειες σου)ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας αλλα θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι η coca cola 3ε η μεγαλυτερη ελληνικη πολυεθνικη εταιτεια με ελληνοκυπριους ιδιοκτητες δεν εχει καμια προθεση να φυγει εκτος ελλαδος.τα υπολοιπα συντομα σε επισημη ανακοινωση.αρα για να κανουμε και λιγο χιουμορ μονο στο βουκουρεστι με τον θρυλο θα παω.Επιτελους σοβαρευτειτε κυριοι.τσοπανε θα θεωρησω τυχαιο οτι ξαφνικα ολα τα blogs ειχαν σαν θεμα την coca cola.οσο για διαφορα αλλα σχολια που γραφονται απο τους γνωστους κυκλους τους εξης δυο!!!!σαββατο κοντογιορτη....καλες αποκριες...υγ.ηλιε εμενα δεν με διορισε κανενας..εσυ αραγε τι δουλεια κανεις

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Κ. Γιαννέλο ευχαριστώ για το σχόλιο σας στην ανάρτηση μου.
Έχω δε να πω τα εξής.
Όσο με αφορά φυσικά και δεν ήταν τυχαία η ανάρτηση. Μου επισημάνθηκε από αναγνώστη και μιας και η περιοχή έχει δεσμούς με την εταιρία λόγω του προσώπου σας και αρκετών εργαζομένων σε αυτή το βρήκα ενδιαφέρον. Για τα άλλα blogs που αναφέρεστε δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει. Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω και την επίσημη ανακοίνωση για να ακουστεί και η πλευρά της εταιρίας

ΓΑΥΡΟΣ είπε...

ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΙΙΙΙΙ!!!!ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

ΗΛΙΟΣ είπε...

Έτσι είναι οι καιροί Πρόεδρε. Αφού στον Δήμο δεν δουλεύει τίποτα, αφού δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και για τα πιο βασικά, αφού έχετε τραβήξει όλοι μοναχικές πορείες, συντηρούμαστε στην επικαιρότητα με τον Θρύλο, με την Coca-Cola και τις ¨τσαχπινιές¨ για την δουλειά του καθενός! Αγνοώντας φυσικά ότι διοικείτε Ανθρώπους, Τόπους, Ιστορίες, Παραδόσεις. Ξεχνώντας, ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι Δημότες προσβλέπουν ΚΑΙ στους Δήμους για συμπαράσταση, αλληλεγγύη και βοήθεια. Κοιτούν προς εσάς…….και εσείς (όπως πάντα) άφαντοι. Πνιγμένοι στη μετάφραση και στις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Ο Δήμαρχος είναι ακόμα στη Χάγη (έχει ασχοληθεί με κάτι τον τελευταίο καιρό;), οι αντιπρόεδροι υπαρκτοί μόνο στα νυχτερινά life style, οι σύμβουλοι ιδιωτεύουν και ο Τόπος μας μαραζώνει………Έχετε άραγε επίγνωση των ευθυνών σας, για το πόσο βλαβερό είναι το διάστημα της εξουσίας σας;
ΥΓ(1). Μην τρέχει η φαντασία σου με τον Θρύλο. Ένα – ένα. Πρώτα Χάρκοβο και βλέπουμε.
ΥΓ(2). Είναι δυνατόν, να απογοητεύσω εσένα και τους bloger’s, σχετικά με το επάγγελμά μου; Δημόσιο υπάλληλο, διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ δεν μου προσάπτουν; Γιατί να σας χαλάσω την εικόνα; Συμπληρώστε μονάχα ότι έχω θητεύσει και σε πολλούς οργανισμούς, όταν το κόμμα μεσουρανούσε. Και ονειρεύομαι να διευθύνω τον Δήμο ΔΑΑ, όταν ο αδερφός μου πάρει την Δημαρχία. Σου θυμίζει τίποτα;
ΥΓ(3). Τι θα γίνει με την Κυρία ¨μικρόφωνο¨ των καρναβαλιών; Λυπηθείτε μας! Έχει και η παρωδία τα όριά της!

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως ηλιε και τα καρναβαλια και εδωσαν ακομα μια θεατρικη παρασταση για το ποσο αγαπημενοι ειναι..λες και τρωει ο κοσμος κουτοχορτο..αφου μονο στα γλεντια ειναι ενωμενοι... στα δυσκολα εχουν δουλειες,αρωστιες,επαγγελματικα ραντεβου..

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε, όταν πας εκεί προτείνω την Strada D.I. Mendeleev. Επειδή, θα φας πίκρα από τα κουτσά σου άλογα, τουλάχιστον κοίτα να παλέψεις κάνα δίμετρο...

Ανώνυμος είπε...

Coca - Cola 3E: Κλείνει τις γραμμές παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=445929

πασαλιμανοτσοπανος είπε...

απ οτο βλεπετ αθλιοι προκειται απλως για μια μεταφορα παραγωγης σε σχηματαρι,βολο.αρα παλι βιαστηκατ λαμογια.αν και ενα πλι μου πε οτι τα περι κοκακολας η κυρια τσ δημαρχιας τα δωσε.παντως προεδραρα βουκουρεστ θα παμ και θα το φερουμ

ΛΕΟΝΤΙΟΣ είπε...

τεταρτη βραδυ.μυστικη συναντηση συμβουλων αραχωβιτων στη δημαρχια της αραχωβας.οι κακες γλωσσες λενε προεδρε οτι ακουγοσουν μεχρι το ζαμπα και μια..φαρμακογλωσσα λεει οτι μιλησες για φιλλιπινεζες και γλαστρες.ψυχραιμια παιδια.στα χα πει εγω σταθη μου.θα λθει καιρος που θα νοσταλγησεις τον λεοντιο.ξεμπροστιαστε την κυρια οσο εχετε καιρο.αν δεν το κανεις εσυ ποιος θα το κανει προεδρε μου ο οικονομακης που τα πινουν μαζι στην πιττα της ν.δ.