Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε χιλιάδες ανήλθαν οι Ευρωπαίοι που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ των Ελλήνων

Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις υπέρ των Ελλήνων και κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, με την ανταπόκριση του κόσμου στο ραντεβού που είχε δοθεί να είναι θερμή.
Στο Παρίσι, στην πλατειά Τροκαντερό, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς
.


Αρκετοί διαδηλωτές μάλιστα αποφάσισαν να χορέψουν το διάσημο ελληνικό συρτάκι μπροστά από τον πύργο του Άιφελ.

 
Μετά από περίπου δύο ώρες στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που είναι σε μικρή απόσταση.
Η λεωφόρος Ιενά μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλειστεί από την κυκλοφορία. Η εκδήλωση - διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία που έφθασε έξω από το γαλλικό Κοινοβούλιο.
Στο Λονδίνο και παρά τη βροχή, περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία. Στη συνέχεια έκαναν μικρή πορεία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο.
 
 
Στο Βερολίνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το ελληνικό προξενείο στην πλατειά Βίτενμπεργκ. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως "Διεθνής Αλληλεγγύη", ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Κολωνία, Λισσαβόνα.

 
Στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York. Εκδήλωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί και στη Liberty Plaza στην περιοχή της Wall Street.

 
Στο διαδικτυακό κάλεσμα των συγκεντρώσεων κυριάρχησε το σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες", με την επισήμανση ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν τα μέτρα λιτότητας.

 
Το συμβολικό "παρών" της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.
Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.
"Είμαστε όλοι Έλληνες", "Συμπαράσταση στην Ελλάδα", "Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό", έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές.
Χαρακτήρισαν "επαίσχυντα τα μέτρα" κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών "στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών".

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: