Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αποσύρθηκε η Ρώμη από τους Ολυμπιακούς του 2020 λόγω κρίσης

 Ντροπή στους φτηνιάρηδες. Εμείς οι "Άρχοντες" τους κάναμε και ας "μπήκαμε μέσα" εμείς, τα παιδιά και τα δισέγγονα μας.

Αποσύρθηκε η Ρώμη από τους Ολυμπιακούς του 2020 λόγω κρίσηςΦαίνεται πως το κόστος των Ολυμπιακών της Αθήνας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση επηρρέασαν τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ο οποίος «απέσυρε» την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020, όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Tg5.
Η ιταλική πρωτεύουσα δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη αίτηση για την διοργάνωση των Αγώνων καθώς όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση αλλά και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.
Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ. Ο Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του στην επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε μια τέτοια φάση ύφεσης, η χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό την πολυτέλεια να μπει στην διαδικασία [να διεκδικήσει] την διοργάνωση της Ολυμπιάδας», αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: