Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα"

«Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα, διότι μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, όχι όμως να τη δολοφονήσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (το δεύτερο, σε μέγεθος, κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι) Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Πολλοί από εκείνους που σήμερα ζητούν από την Ελλάδα ενάρετη συμπεριφορά, επωφελήθηκαν από τα ελαττώματα της χώρας και αποκόμισαν κέρδη από το ελληνικό χρέος» σημείωσε.
«Όλα αυτά, τώρα, δεν μπορεί να τα πληρώσει ο απλός κόσμος» τόνισε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».

«Το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα οδηγεί σε αποτυχία και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το επινόησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς», ανέφερε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων των "Δημοκρατικών" Στέφανο Φασσίνα.



http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: