Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται οι αντιδήμαρχοι στους δήμους. Περικοπές ακόμα και εκεί

http://4.bp.blogspot.com/-XEB6xuNTl20/TaAvQeSTaaI/AAAAAAAAA7A/KXf8fzQNxtI/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF.jpgNα μειωθούν αναμένεται οι θέσεις των αντιδημάρχων στους δήμους εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή και αποτελέσει νόμο του κράτους το πολυνομοσχέδιο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν γίνει αυτό, ο δήμος μας σύμφωνα με την απογραφή του 2001 με 11.532 κατοίκους θα έχει μόνο 2 αντιδημάρχους.

Το νομοσχέδιο:
Ο αριθμός των αντιδημάρχων σύμφωνα με τις προωθούμενες αλλαγές, ορίζεται ως εξής:

Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους ορίζεται ένας αντιδήμαρχος. Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι.

Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι. Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι. 

Στους δήμους με πληθυσμό εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων ορίζονται έως έξι (6).

Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν, εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε (5) έως και οκτώ (8), κατά δύο (2) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα (9) έως και δώδεκα (12) και κατά τρεις (3) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα (12) και ανώτερος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα κανουν και τους εκοψαν ετσι κι αλλιως μερικοι αχρηστοι ειναι...παιρνω παραδειγμα απο τον δικο μας..του χωριου μας..και που τον ειχαμε το σχολειο μας εφυγε...

ιντερνετικος ΑΠΟ στρατος είπε...

στον δικο μας δημο δημαρχος κι αντιδημαρχοι ειναι ενας η μαλλον μια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!με βοηθους τον πατσανταρα ,τον νικολακη,και 4 αντιδημαρχους πιονια.υπηρχε καποτε ενας προεδρος δημοτικου συμβουλιου κυματοθραυστης αλλα χαθηκε στα κυματα της αθηνας.τα παρατησε κι αυτος.το δις εξαμαρτειν σταθαρα μας.μας φορτοσες τον λεοντιο 4 χρονια τον εδιωξες παει καλα.τωρα τον αλλον και την παρεα του που κανουν χειροτερα πως θα μας τους ξεφορτωθεις προεδρε μου.τι σου φταιγαμε οι ερμοι 600.εμεις εσενα θελαμε αρχηγο οχι αυτη.

Ανώνυμος είπε...

πω πω ... πολύ σοβαρό το θέμα... δεν θα κλείσω μάτι σήμερα.... και πως θα είμαστε απ'εδώ και πέρα χωρίς τους 4 ???????????

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ.Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΑΦΗΣΕ ΕΡΓΑ ΠΙΣΩ.ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΤΑΝ ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΛΑΠΑ.ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΟΥΝ.ΑΥΤΗ ΔΙΟΙΚΕΙ.Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.ΣΤΑΘΗ ΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΙΛ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ποιος επιασε τον αντ/ρχο στειριου στο στομα;;;αυτος ειναι η εξαιρεση του κανονα..τετοιον δουλευταρα δεν ειχαμε παλι στα χρονικα μας το στειρι,φτου να μην τον ματιασουμε.. δικαια ο ανθρωπος θελει 3 μηνες διακοπουλες το καλοκαιρι.....

ΛΕΟΝΤΙΟΣ είπε...

o λεοντιος με τα καλα και τα κακα του δφιοικουσε αυτος.ουτε η αδελφη του ουτε οι θειοι του.κι οταν καταλαβε οτι δεν τον επαιρνε αλλο εφυγε σαν κυριος.

Ανώνυμος είπε...

εδώ ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν, τσοπάνε. κόψε το καλαμπούρι με όλους τους κομπλεξικούς (μεταξύ μας 4-5 είναι όλοι κι όλοι) που έχετε στήσει λακριντί για το δήμαρχο και την αδερφή του..... άλλα είναι τα καυτά θέματα που πρέπει να ασχολείσαι, έστω και τώρα. έχετε ξαναζεστάνει τη σούπα ίσα με ένα εκατομύριο φορές-την κάψατε εδώ και καιρό, αλλά δεν σας βγαίνει. αφού δεν σας θέλει το άθλημα γιατί τόση επιμονή? μήπως γιατί είναι το μόνο θέμα που σας "πάει"? το ξεκατίνιασμα μέσα από την ανωνυμία και τα τρίτα μάτια - φρύδια?
πάντος για να κλείσουμε ευχάριστα θα αναφέρω μια παροιμία "αν ο θεός άκουγε τις κουρούνες , θα ψόφαγαν όλα τα γμάρια".........

* ανώνυμε 12:13, φαίνεται έχεις σοβαρό πρόβλημα με την κυρία, αλλά κάνε τον κόπο να ρωτήσεις για τα στοιχεία του φακέλλου της στην πρώην υπηρεσία της, για να μάθεις εκτός από τις αρλούμπες που ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις, ποιά είναι η αλήθεια. έτσι για λόγους τάξης!!

κουκουρας είπε...

Μίχο αντιδήμαρχο δίστομο αντίκυρα.Γιαννέλο αράχωβα στείρι παραλία.οικονομάκη πρόεδρο,καίβάνα -λένα στις εταιρείες.και διώξε την οικογένεια.αλλιώς δεν σώζεται η παρτίδα γιάννο μου.και βάλε νέα πρόσωπα στις επιτροπές.προλαβαίνεις

Ανώνυμος είπε...

παρνασσαραααα νικαει,θρυλος πεταει.ε προεδραρα μην τα θες κι ολα δικαααααα σου.στα δημοτικα χανεις γιατι δεν εχεις παικτες .κανε αλαγες γρηγορααα.