Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η Εύα Στάμου στο ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ



Η Εύα Στάμου σπούδασε φιλοσοφία και έκανε τη διδακτορική της διατριβή στην ψυχολογία με θέμα τη συγκρότηση της προσωπικότητας. Εργάστηκε στην Πρότυπη Ψυχιατρική κλινική του Γιορκ και δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων και ζευγαριών

[ Λίγα λόγια της Βιβής Ζωγράφου για το μυθιστόρημα Εθισμός ]

«Ένα ανόθευτο κομμάτι πραγματικής αθηναϊκής ζωής», υποστηρίζει ότι προσφέρει με το πρώτο της μυθιστόρημα η μυθιστορηματική ηρωίδα του Εθισμού, η ηθοποιός Ιφιγένεια, η οποία το καταθέτει προς δημοσίευση στον εκδοτικό οίκο της επίσης μυθιστορηματικής Έλσας. Δίπλα στις δύο γυναίκες και ο Πέτρος, μεταφραστής-διορθωτής που συνεργάζεται με τον ίδιο εκδοτικό οίκο.
Από την μεριά της, η συγγραφέας Εύα Στάμου, ψυχοθεραπεύτρια, συνδέει αυτούς τους τρεις χαρακτήρες της σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, στα όρια της παθολογίας, και ξεσκεπάζει τα πάθη τους, «κλείνοντας το μάτι» στους αναγνώστες της, αναφορικά με την ψυχική ποιότητα που διαθέτει η κάστα των φιλότεχνων, που κινείται στους χώρους των εκδόσεων και του θεάματος στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: