Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Αθήνα . Πόσο ακόμα θα ξευτιλιστούμε;

merkel_sarkoziMerkel και Sarkozy πιέζουν τους Έλληνες, να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας και ζητούν επιπλέον από την Ελλάδα να δημιουργήσουν έναν ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ιδέα, η πληρωμή των τόκων να κατατίθενται σε έναν ειδικό λογαριασμό. «Θα έχουμε έτσι την ασφάλεια ότι η  Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της», είπε η Merkel σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Επίσης και ο Διοικητής της  Bundesbank, Andreas Dombret, ζήτησε εμμέσως περισσότερο διεθνή έλεγχο των  ελληνικών εσόδων.

Merkel και Sarkozy, κάλεσαν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους έλληνες πολιτικούς, να υλοποιήσουν οπωσδήποτε χωρίς εκπτώσεις όλες τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουν δεσμευτεί.
Η Merkel το είπε έξω από τα δόντια. Δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα αν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις των ελεγκτών της Τρόικα. «Ο χρόνος πιέζει»».
Διακυβεύονται πολλά για την Ευρωζώνη. Δεν έχει νόημα να παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις. Πάντως  θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δεν τίθεται τόνισαν Merkel και Sarkozy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: