Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα γίνει σήμερα η σύσκεψη των Σαμαρά, Παπανδρέου, Καρατζαφέρη με τον Λ. Παπαδήμο.

Αίσχος, παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή μας.

Αναβάλλεται τελικά για το πρωί της Τρίτης η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Επισήμως, αιτία για την αναβολή, είναι η νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας.
Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αλλά και στην κοινωνία είναι μεγάλες, ενώ ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Το μεσημέρι της Δευτέρας Μέρκελ και Σαρκοζί, ουσιαστικά έστειλαν μήνυμα ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει και ότι αν θέλουμε να δούμε το χρώμα του χρήματος θα πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία με την τρόικα.

Εφόσον κατά τη νέα συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι Μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς.
Στο επίκεντρο των εφιαλτικών διαβουλεύσεων βρίσκεται για ακόμα μία φορά το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας για το μισθολογικό και κυρίως τι θα απογίνουν 13ος και 14ος μισθός, το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ο τρόπος κάλυψης της μαύρης τρύπας του 2012.

 http://news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: