Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εδώ είναι τα 325 εκατ Ευρώ κύριε Λουκά Παπαδήμο.

20120215-085202.jpg325 εκατομμύρια Ευρώ χρειάζονται ακόμα για να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση, αυτό έχουν αναφέρει ο πρωθυπουργός ο υπουργός Οικονομικών ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το σύνολο του τύπου.
Κύριοι της κυβέρνησης εγώ θα σας υποδείξω όχι μόνο που είναι αυτά τα 325 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά και πολλά περισσότερα.
Όμως για να τα αξιοποιήσετε χρειάζεται πατριωτική συνείδηση, την οποία δυστυχώς εσείς δεν διαθέτετε.
Λοιπόν, σε ετήσια βάση, οι μετανάστες βγάζουν έξω περίπου 2 δις ευρώ αφορολόγητα,
χωρίς παραστατικά χωρίς να έχουν φορολογική δήλωση, απλώς πηγαίνουν στην Western union και στέλνουν τα λεφτά όπου θέλουν.
Κύριε πρωθυπουργέ, γιατί δεν βάζετε ένα φόρο 20% στα μαύρα αυτά χρήματα, και θα έχετε μαζέψει κάθε χρόνο 400 εκατομμύρια Ευρώ;

Και βέβαια, σας ακούμε κύριε Λουκά Παπαδήμο και Ευάγγελε Βενιζέλο, να μιλάτε για πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Αν πράγματι οι πράξεις σας σκόπευαν στην προστασία της ελληνικής οικονομίας, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχατε κάνει θα ήταν η απαγόρευση αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, από όποιον δεν κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα.
Είναι πολύ απλό, πως μπορεί κάποιος να στέλνει κάθε μήνα έστω 300 Ευρώ στην Αλβανία, η στο Πακιστάν, χωρίς να κάνει φορολογική δήλωση; Απλό το ερώτημα.
Εγώ, δεν θα πω ότι είναι κλέφτης, όμως σίγουρα είναι μαύρα.
Σήμερα έχουμε στην ανεργία 1 εκατομμύριο Ελλήνων, και έχουμε άλλο 1,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Κύριε πρωθυπουργέ, αν σήμερα διώξετε το 1,5 εκατομμύρια λαθρομεταναστών, είμαι 100% σίγουρος ότι θα μειωθεί η ανεργία των Ελλήνων τουλάχιστον κατά 300 000 και ταυτόχρονα θα μείνουν στην Ελλάδα χρήματα ρευστό, που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% των 2 δις που τώρα στέλνουν έξω οι παράνομοι μετανάστες.
Δεν περιμένω κύριοι της κυβέρνησης να με ακούσετε, γιατί γνωρίζω ότι για εσάς είναι ποιό εύκολο να κόψετε τις συντάξεις των Ελλήνων κατά 325 εκατομμύρια Ευρώ, από το να περιορίσετε την οικονομική αιμορραγία, που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: