Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,Τ.Κ. 32005
Τηλ. 2267022320 & 2267022633, FAX : 22670-22063









Δίστομο, 08/02/2011


Προς :
1.     Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πελτσάνικο
2.     Υπουργό Εξωτερικών
κ. Σταύρο Δημά
3.     Υπουργό Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
4.     Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.     Βουλευτές Ν. Βοιωτίας
2.     Μ.Μ.Ε.
3.     Πρόεδρο Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων
Κ. Μιχάλη Γεράνη 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 με θέμα την Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Μετά την απογοητευτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) υπέρ της Γερμανίας-με την οποία τη δικαιώνει στο ζήτημα της ετεροδικίας, εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας.
Η Γερμανία προσέφυγε στο ΔΔΧ κατά της Ιταλίας, αντιδρώντας σε σειρά αποφάσεων του Ιταλικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο θεώρησε ότι για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ιταλία, η Γερμανία ευθύνεται να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα χωρίς να μπορεί να κάνει χρήση του προνομίου της κρατικής ετεροδικίας.

Με την απόφασή του το ΔΔΧ αποφάνθηκε ότι η Γερμανία δικαιούται μεν την ετεροδικία, δεν απαλλάσσεται όμως από τη διεθνή της ευθύνη για τις σφαγές. Δηλαδή διαπιστώνει, αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς, πως το γεγονός ότι ένα Κράτος απολαμβάνει ετεροδικίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων ενός άλλου Κράτους, δεν επηρεάζει το ζήτημα της ευθύνης του για  συντελεσθέντα εγκλήματα. Θεωρούμε ότι το Δικαστήριο,  με την απόφαση αυτή, εκφράζει την άποψη ότι οι πράξεις των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αντίθετες στο δίκαιο του πολέμου και παραβίασαν πανανθρώπινες αξίες, για τις οποίες, το ελάχιστο που οφείλει, εκτός των άλλων,  είναι η υποχρέωσή του να παράσχει αποζημίωση.
Είναι γεγονός ότι υπήρξε μια «οπισθοχώρηση» των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Γερμανία χρησιμοποίησε στο έπακρο όλους τους δικονομικούς κανόνες που της παρείχε το Διεθνές Δίκαιο και έτσι κέρδισε. Δεν αρνήθηκε ότι ήταν οι πράξεις των ναζί απάνθρωπες, τουναντίον, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, είναι υπόθεση ΟΧΙ των ιδιωτών αλλά των κρατών! Αυτό είναι και η πεμπτουσία της υπόθεσης.
Οι ιδιώτες πλέον δεν έχουν και την παραμικρή πιθανότητα να απευθυνθούν σε δικαστήρια, είτε στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία. Η Χάγη είναι τελεσίδικη και υπάρχει πλέον το δεδικασμένο. Απομένει λοιπόν μόνο η πολιτική βούληση!
Η απόφαση αυτή της Χάγης μας θέτει όλους ανεξαιρέτως προ των ευθυνών μας, όχι μόνο ως συμπολίτες των Διστομιτών, όχι μόνο ως πολίτες της χώρας μας αλλά και ως πολίτες του κόσμου.
·         Δεν μπορεί να επιβάλλεται το Δίκαιο του ισχυρού έστω κι αν έχει την βούλα θεσμικών οργάνων.
·         Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα εγκλήματα των ισχυρών να μένουν ατιμώρητα,  μας το επιβάλει και ο θεσμικός μας ρόλος.
·         Η δική μας στεντόρεια φωνή και οι δυναμικές μας ενέργειες ενάντια στην προκρούστια  λογική των εκάστοτε Δικαστών, Κυβερνώντων, ισχυρών, θα είναι παρακαταθήκη για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.  Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει ο καθένας μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
·         Η απόφαση της Χάγης αφήνει περιθώρια δράσης. Εμείς πρέπει να δράσουμε για να δράσει και η Πολιτεία αφού στην Χάγη μόνο διακρατικές υποθέσεις εκδικάζονται.
Μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι για την Ελλάδα η υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτή, θεωρούμε ότι έστω και τώρα η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να δικαιώσει τους αγώνες των κατοίκων του Διστόμου και να αλλάξει τους λανθασμένους διαχρονικά πολιτικούς χειρισμούς της. Γιατί το θέμα είναι βαθύτατα ΠΟΛΙΤΙΚΟ!
Δηλώνουμε ότι για τον Δήμο μας ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΕΟΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ μαζί με όλες τις ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ και απαιτούμε  να είναι δίπλα στο  ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ η Πολιτεία εμπράκτως.
Για εμάς πάντα θα υπάρχει η απαίτηση για ΔΙΚΑΙΩΣΗ των σφαγιασθέντων 218 αθώων Διστομιτών.
Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται!!!!!!!

                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                      ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πέστε μου βρε χριστιανοί

αφού το σημερινό συμβούλιο αναβλήθηκε για την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ,

πότε έγινε το σημερινό και υπάρχει και ομόφωνη απόφαση όλων των συμβούλων ( συμπολίτευση,μείζον και ελλάσον αντιπολίτευσης)

δεν παίζεται με τίποτα

Σηκώνω τα χέρια ψηλά για τον κύριο δήμαρχο που υπογράφει το ψήφισμα αλλά και όλους τους άλλους που τον ανέχονται , οδηγώντας τον δήμο μας στην ξέρα.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΟΧΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ Ο Κ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΛΕ;;;;;;;;;;;;;;; ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΩΣ ΠΑΡΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;;;;;;;;;;;;; ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;;;;;;;;;;;;; ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ;;;;;;;;;;;;;;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ;;;;;;;;;;;;;;

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΠΟΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

κ.δήμαρχε γράφεται στο ψήφισμά σας ( γιατί δ.σ. δεν έγινε )το εξής: Για εμάς πάντα θα υπάρχει η απαίτηση για ΔΙΚΑΙΩΣΗ των σφαγιασθέντων 218 αθώων Διστομιτών.
και σας ερωτώ ευθέως, με ποιο δικαίωμα κλέβεται τους νεκρούς των άλλων χωριών(αράχωβας,δεσφίνας,στειριου,λιβαδειάς...) και τους κάνετε όλους Διστομίτες.
ανιστόρητος ή.... βάλτε όποιο χαρακτηρισμό θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

EIMAI ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ MAIL H ΤΗΝ ΘΥΡΙΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΨΗ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΚΟΠΗΚΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.Φ Τ Α Ν Ε Ι ΠΙΑ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΕ 8 Φεβρουαρίου 2012 9:44 μ.μ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΔΗΜΟ;
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΩΣΤΟΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ...
ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΒΑΖΩ....ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ...

Ανώνυμος είπε...

9 Φεβρουαρίου 2012 9:57 π.μ.
εμείς είμαστε άρρωστοι ή μερικοί σαν και εσένα .... με το αίμα των συχωριανών μας.

δες πως σχολιάζει ένας συνχωριανός μας

Πολίτης του Διστόμου είπε...
Προς όλους αυτούς τους αιματοκάπηλους και πατριδοκάπηλους, "γιαννηδίστομο" , "ανένταχτηδιστομίτισα", "πατριώτη" και άλλους που θέλουν να ονομάζονται Διστομίτες: Βουλώστε το, γιατί οι νεκροί δεν είναι μόνο δικοί μας αλλά ανήκουν σε όλη την Ελλάδα! Δεν μπορείτε εσείς μονίμως να απαντάτε, με τόσο μίσος , σε όποιον λέει έστω μια λέξη πάρα πάνω, κάνοντας το πρόβλημα της θυσίας τοπικό. Επειδή τους περισσότερους από εσάς σας ξέρουμε ποιοι είστε και τι δουλειά κάνετε, δεν σας εξουσιοδοτούμε να βγάζετε προς τα έξω όλο αυτό το μίσος και την κακία των λόγων σας. Βουλώστε το λοιπόν και αφήστε τους νεκρούς στο έθνος, στο οποίο ανήκουν και στην τιμή που τους πρέπει. Η σιωπή είναι σπουδαίο μνημόσυνο.
ΣΚΑΣΜΟΣ!!!

Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/2012/02/blog-post_6444.html#ixzz1lsqoK9ip

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΣΘΟΦΟΡε ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ οι ιδιοι δίνουν τις αυτές τις ανακοινώσεις στα BLOGS,γράφουν αυτά που γράφουν και μας περνάνε για @αλάκες.
ποιος φταίει;
όσο για το μνημόνιο που γράφεις ,άνθρωποι σαν και σένα μας οδήγησαν εκεί,μόνο και μόνο που γράφεις ότι είσαι μισθοφόρος φτάνει εάν γνωρίζεις ελληνικά,μην ψάχνεις τίποτα άλλο για το κατάντημα μας.
κάρκανος και μέσα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 2.03
ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΡΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ? ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ " ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ" ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΟΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑΥΜΑΤΑ.