Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει η Δίκη στη Χάγη για τη Σφαγή του Διστόμου-Σε Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο της Χάγης ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης‏


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/distomo21.jpg
 Ξεκινά τη Δευτέρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη για την Ετεροδικία που αφορά άμεσα τα θύματα της Σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.
Με αφορμή τη δίκη της Χάγης - την οποία προκάλεσε η Γερμανία εναντίον της Ιταλίας με αφορμή την εκτέλεση της απόφασης υπέρ του Διστόμου -  και η οποία διεξάγεται από τη Δευτέρα 12.9.2011 έως και την Παρασκευή 16.9.2011, το Ευρωπαικό Κέντρο για τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR) και η Ενωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας (RAV), διοργανώνουν στη Χάγη τη Δευτέρα  (12.9.2011) στις 18.30' στο Πανεπιστήμιο της Χάγης, Συμπόσιο με θέμα "Αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύγχρονες εξελιξεις και προκλήσεις σχετικά με την Ετεροδικία του Κράτους". Στο συμπόσιο θα παρουσιαστεί και η εξέλιξη της υπόθεσης του κ. Αργύρη Σφουντούρη ενώπιον του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το δικηγόρο κ. Martin Klingner,  ο οποίος έχει και το χειρισμό της. Στο Συμπόσιο - που έχει προκαλέσει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον - θα παραστούν και αναμένεται να παρέμβουν οι κκ Βασίλειος Καρκούλιας και Μιλτιάδης Σφουντούρης, Πρόεδρος και Γραμματέας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής.Ο διστομίτης Δικηγόρος Αθηνών κ. Μιλτιάδης Σφουντούρης εκπροσωπεί, συμβολικά, και τον Πολισμικό Σύλλογο Διστόμου. Επίσης οι κκ Β. Καρκούλιας και Μ.Σφουντούρης θα συμμετάσχουν και στις εκδηλώσεις συμπαράστασης στην υπόθεση του Διστόμου τις οποίες διοργανώνει η Ομάδα ΑΚ DISTOMO/ AK Angreifbare Traditionspflege (Γερμανοί δικηγόροι).
Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:
 -- Αύριο Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου  8.00 πμ: Πληροφόρηση και συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί στο χώρο του Autonomous Centre, Willem van Outhoornstraat 17.
- Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου  9.00 πμ: Διαμαρτυρία μπροστά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και συνέντευξη τύπου.Από 10.00πμ-13.00 παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δικαστηρίου.
- Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου  10πμ -13.00 παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δικαστηρίου.
 Την Τετάρτη, υπενθυμίζεται, θα κάνει την νομική παρέμβασή του στο  Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου, Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Στυλιανός Περράκης.

3 σχόλια:

λ. είπε...

Ολος ο κόσμος του Δήμου είμαστε στη Χάγη: κοντά στον Καθηγητή Περράκη, κοντά στην αντιπροσωπεία από το Δίστομο και τις άλλες πόλεις-θύματα των Ναζί, κοντά στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΑΑ,κοντά στους Δημοκρατικούς Δικηγόρους της Γερμανίας ΑΚ DISTOMO, είμαστε και OΛΟΙ οι κάτοικοι του Διστόμου, της Αράχωβας,του Στερίου, της Αντίκυρας, της Παραλίας Διστομου.<> στο θέμα της σφαγής!

anentaxtidistomitissa είπε...

Αιώνια θύμηση

Μες στα σοκάκια ακουμπισμένα τα κορμιά,
στης θημωνιάς το χρυσαφί και στο φεγγάρι...
κι αυτοί που μείνανε να στύβουν οι ορφανοί, μια χούφτα ελιές για να φωτίζει το λυχνάρι.

giannisdistomo είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤIΜΟΥ ΔΗΜOΤΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑ.