Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου του Μ. Γιαννάκη για τον περονόσπορο

 Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντήσεις για τα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα ζητούν από κοινού ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης κος Γ. Κασαπίδης και 23 ακόμα βουλευτές της ΝΔ.

Με αφορμή την κατάθεση της Επερώτησης ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια, ο αμπελοοινικός τομέας επλήγη από το πρόβλημα του περονόσπορου.

Καλέσαμε επανειλημμένως τον Υπουργό
να δώσει απαντήσεις για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, ώστε να προστατεύσει έναν εξωστρεφή τομέα της πρωτογενούς ελληνικής παραγωγής.

Φωνή βοώντας εν τη ερήμω.

Ο Υπουργός ακολούθησε μια παρελκυστική επικοινωνιακή πολιτική προκειμένου να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στα καυτά προβλήματα των αμπελουργών και των οινοπαραγωγών.

Γιαυτό, 25 συνάδελφοι από νομούς της περιφέρειας, καταθέσαμε Επίκαιρη Επερώτηση προκειμένου να υποχρεωθεί ο Υπουργός να δώσει στη Βουλή σαφείς και πειστικές απαντήσεις »

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κασαπίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η παράνομη χρήση σταφυλιών που απαγορεύεται να οινοποιηθούν, η παράνομη διακίνηση οίνων, τα προϊόντα παράνομων φυτεύσεων που διακινούνται ελεύθερα στην αγορά, επισείουν βαριά πρόστιμα που πληρώνει κατά καιρούς η χώρα, λόγω ακριβώς των παραβάσεων που αποκαλύπτονται από τους Ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εκτός αυτών, απαξιώνονται τα σταφύλια και ο οίνος ελληνικής προέλευσης που παράγονται με νόμιμες προϋποθέσεις, αφού δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από πρακτικές μη συμβατικές που ακολουθούν μεγάλες ή μικρές ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Το τίμημα τελικά το πληρώνει ο έλληνας νομοταγής αμπελουργός και οινοποιός που αναρωτιέται για την προοπτική του επαγγέλματός του, αλλά και την  τύχη του ιστορικά βαθύρριζου ελληνικού αμπελώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: