Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αγνοείται η αντιπολίτευση. Οποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει.

Σε άδειο γήπεδο, χωρίς αντίπαλο, παίζει εδώ και οκτώ μήνες ο δήμαρχος και η πλειοψηφία στον δήμο ΔΑΑ.
Η "απουσία" της αντιπολίτευσης, κυρίως της μείζονος, και η αδράνειά της να παρεμβαίνει και να ελέγχει την πολιτική τής διοίκησης φαντάζουν σχεδόν προκλητικές στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια.
 Φυσικά με τον “Καλλικράτη” και η αντιπολίτευση έχει δύσκολο ρόλο και  όσα λέει πρέπει να είναι τεκμηριωμένα, διαφορετικά μπορεί να καταντήσει γραφική.
Γεγονός είναι πάντως ότι από τη συγκρότηση του δημοτικου συμβουλίου, τον περασμένο Ιανουάριο, η φωνή της αντιπολίτευσης δεν ακούγεται.
Τους πρώτους μήνες όλοι οι αιρετοί βρέθηκαν στη δίνη των προβλημάτων που έφερε ο “Καλλικράτης”, αλλά και στη συνέχεια η πορεία της δημοτικής αρχής συνεχίστηκε χωρίς ο δήμαρχος να νιώθει στριμωγμένος από την αντιπολίτευση. Οι της αντιπολίτευσης είναι πλέον σχεδόν "απόντες" από τα δημοτικά συμβούλια, , είτε γιατί μετά την ήττα τους στις δημοτικές εκλογές προσανατολίζονται να αλλάξουν πεδίο πολιτικής δράσης είτε γιατί εστιάζουν στην ιδιωτική τους δουλειά. Η "απουσία" της επικεφαλής ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τα μέλη της αντιπολίτευσης, γεγονός που ενισχύει την παρουσία και τις αποφάσεις της διοίκησης.
Δεν είμαι του δόγματος αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά πιστεύω ότι μια υγιής και ουσιαστική αντιπολίτευση συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων της πλειοψηφίας.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ H ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡAIΤΗΘEI.

Ανώνυμος είπε...

gia tsipoura

ΞΕΡΟΛΑΣ είπε...

Ο καλλικρατικός Δήμος, πέρα από κόμματα και κομματόσκυλα, είναι μια δύσκολη υπόθεση για όλους.

Παράλληλα δε, είναι και μια δυνατή μηχανή ανάπτυξης και επίλυσης προβλημάτων που σε κάποιο βαθμό μπορεί να λειτουργεί ακόμα και ανεξάρτητα από την γενικότερη εικόνα του κράτους! Αρα είναι θέμα προσώπων και ικανοτήτων!!!

Το ερώτημα είναι μπορείς να την τρέξεις αυτή την μηχανή;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νυν μείζων αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε ούτε καν να την βάλει μπροστά!

Η δε, Ενωτική Πρωτοβουλία δεν τα έχει πάει και άσχημα για τον πρώτο χρόνο που συμπληρώνεται σε λίγους μήνες επειδή κατά την γνώμη μου ο Δήμαρχος -και μόνο- μπορούσε να το κάνει!

Θα είμασταν βέβαια σε καλύτερη μοίρα αν βλέπαμε και κάποια πρόσωπα ακόμα στον συνδυασμό και φυσικά απουσίαζαν κάποια άλλα τα οποία μπορεί μεν να φαίνονται glam κατά βάθος όμως είναι κλάϊν μάϊν...

¨οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα για όλους. Προς γνώσιν και συμόρφωσιν κε Πατσαντάρα και λαέ του ΔΑΑ και κύριως λαέ του ΔΑΑ...

Ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλά και θα δούμε και περισσότερα (πιστεύω). Και αν όπως μαθαίνω άνοιξε όντως το κανάλι με το Ισραήλ νομίζω ότι θα πρέπει να του το χρεώσουμε προσωπικά και να αναλογιστούμε ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!!

Τι μπορεί να σημαίνει δηλαδή για την ΕΛλάδα γενικότερα η εισρροή συναλλάγματος αυτή την εποχή!!!!

Τελειώνοντας, ελπίζω σύντομα να δούμε τους κοπρίτες (Αιρετούς και Υπαλλήλους) στα σπίτια τους σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν!

ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Ο ΞΕΡΟΛΑΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ......

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το δράμα για τον δήμαρχο. Τρέπει μόνος του και έρχεται ………..δεύτερος!

N είπε...

Ti xazoi anthrwpoi yparxoun thee mou...anti na stirizoume o enas ton allon koitaei o kathenas to simferon tou.ta varethika pia ta dithen politika. as baloume oloi ena xeraki ethelontika na sosoume ton topo mas giati edo pou ftasame san xora mono auto tha mas meinei.tosa nea paidia einai krima na meinoun xoris prooptikes kai na sinexizoume na kanoume ta idia lathoi.oloi ftaime gia tin athlia katastasi eite epeidi to anextikame siopila eite epeidi balame ena xeraki. opote bgazo to kapelo se opoion pernei tin katastasi sta xeria tou kai den koitaei kommatika i prosopika simferonta. etsi k allios....lefta den yparxoun.ara den yparxei logos na sampotarei kaneis ton dimarxo kai tous simvoulous tou.as koitaksoume epitelous na pame mprosta!

Ανώνυμος είπε...

η αντιπολιτευση το ξεραμε απο την ωρα που ανακοινωθηκαν τα ονοματα(ειδικα στην αραχωβα)ποια θα ταν.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.Ατομα με μηδαμινη προσφορα .ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΛΟΙΠΟΝ.Ας δουμε ομως τις περιβοητες φερραρι της ΑΕΠ .ειναι παρκαρισμενες στα πιτς και στον αγωνα τρεχει η σοφια με τον νικολακη κι αν χρειασθουν βοηθεια ρωταν τον πατσανταρα.ενα πουλακι μαλιστα μου ειπε οτι οι 4 πρωτες φερραρι απεχουν και οτι σημερα που τα γραφω αυτα δεν εχουμε ουτε προεδρο δ.σ ουτε αντιδημαρχο αραχωβας ολοι τελουν εν παραιτησει.κι αν για την αντιπολιτευση φταιει η ευαγγελια εδω ενα ειναι το προβλημα η σιστερ η σοφια.παει και ποιητικα

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ.ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ .ΑΝ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛ.ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ.ΤΟΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ.ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΛΛΕΛΟ ΝΑ ΣΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΟ ΣΕ ΛΙΓΟ.
Η ΑΝΟΧΗ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΗ Ε ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΡΑΕΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ.

κουζουλος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΞΕΡΟΛΑΣ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ; Ελπιζω να κανει πλακα οταν λεει οτι ο Πατσανταρας ... άνοιξε προσωπικα το κανάλι με το Ισραήλ νομίζω και να αναλογιστούμε ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!! Δηλαδη και Κισιγκερ, και πτεραρχος (''απογειωσε μας Δημαρχε!'') και δικηγορος στη Χαγη και επενδυτης και σκουπιδιαρης - αφηστε , το τελευταιο το αφησε για τον εργολαβο ...

Ο Διαβολάκος είπε...

Αφήστε ήσυχη την Φρανιτσιώτη. Δεν κοιτάτε τι κάνει - στα μουγκά - ο κ. Γιαννέλος με τον Ανδρέου κλπ . Πατσαντάρα σε μπουρδουκλώσανε ήδη στα σχέδιά τους. Εχουν και τον αντιδήμαρχο - Αραχωβας και Διστόμου - μαζί τους...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Διαβολάκο, καλά είναι αυτά που λες αλλά δώσε μας και κάποια στοιχεία παραπάνω αν θες να σε πάρουμε στα σοβαρά! Γράμματα ξέρεις, κάτσε κάτω και γράψε τις σκέψεις σου.

Ο Γιαννέλος έχει ένα ατού. Φέρνει κουκιά. Και όσο περνάει η μπογιά του θα τα φέρνει. Για δουλειά δεν τον βλέπω τον έχει φάει η κόκα cola. Αλλά Συνωμότη δεν τον λέω. Οι άλλοι που λές είναι όλοι καλά παιδιά. Τι γνωρίζεις που δεν γνωρίζουμε εμείς;

ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ είπε...

Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ είπε...
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΦΑΛΑΣ Η ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΜΑ;

ΗΦΑΙΣΤΟΣ είπε...

Αποκλειστικο.παρασκευη βραδυ.εκτακτο δημοτικο συμβουλιο στο στειρι.ΑΠΩΝ ο δημαρχος.σαββατο βραδυ ΣΑΤΥΡΙΚΟ.Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ.παροντες ολοι.απων δημαρχος.κυριακη βραδυ συγκεντρωση πλειοψηφιας στο διστομο.θεμα υποψηφιοτητα δημαρχου.οι φωνες του γιαννελου ακουγοντουσαν μεχρι την πλατεια μου παν.πηρε σβαρνα σοφιες κ.λ.π.συνδυαστε τα ολα μαζι.ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΡΑΓΙΣΕ.οπως ελεγε αραχωβιτης συμβουλος.το φαντομ εχασε την αξιοπιστια του.ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΤΩΣΗ.ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΣΟΦΙΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ

niko-leta είπε...

ο μονος σοβαρος ειναι ο δημακας

Τριγυρίστρα είπε...

Niko-leta μαλλον είσαι προβοκάτορας! Και βαλτός οχι από τον Πατσαντάρα αλλά από κάποιον άσπονδο φίλο του...

Ανώνυμος είπε...

re tsopani giati den ta vgazeis ola ston aera...

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Γιατί έχετε ξεφύγει από όλα τα όρια δεοντολογίας. Έχω ξαναπεί ότι μπορείτε να πείτε τα πάντα με κομψό τρόπο και όχι με βρισιές ή προσβολές. Έχω καταντήσει να περνάω ώρες πολλές για να ξεσκαρτάρω τα απαράδεκτα σχόλια από τα κάπως πιό ανεκτά. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

ειναι ανυκανοι για το παραμικρο.λενε παντου ψεματα.ο γιαννελος εταξε στο στειρι θα ξαναχτυπηση το κουδουνι του σχολειου,κατεβηκα απο αραχωβα στο συμβουλιο τους στο στειρι,πολυ χαμηλο το επιπεδο τους.ελειπε ο δημαρχος.εχουν δικιο οι στειριωτες να αγανακτουν,τι να κανουν οι ανθρωποι.οσο για τους δικους τους δεν εχω λογια να τους περιγραψω.

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑΤΑ,ΨΕΜΑΤΑ,ΨΕΜΑΤΑ,ΗΡΘΑΝ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΤΕΙΡΙΔΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ.ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.

niko-leta είπε...

για να μην φαει το χρονο του προεδρου...τρωει τα νυχια του!

ΤΗΛΕΜΠΟΥΓΑΤΣΑ είπε...

αν η αρχηγος της αντιπολιτευσης και οι συμβουλοι της βαλουν μυαλο το φαντομ και ο κοκακολας θα πανε για ανωμαλη πτωση στον κορινθιακο.
ξυπνατεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ είπε...

O ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ .
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ.

ο αλητης είπε...

ο συνδιασμος του πατσανταρα εχει παθει βερτικο.ολο και πιο δεξια παει το σκαφος και γρηγορα στη θαλασσα .
κυριε γιαννελο κρατα γερα την ομπρελα της coca-cola και πηδααααα

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΤΠΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 80%
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣΣΣΣΣ;
ΣΣΣΣΤ ΘΑ ΞΥΠΝHΣΟΥΝNNN

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ. ΑΡΑΞΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΝΩΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ SELENA

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο Ι
ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ.ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΟΠΑΝΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΜΕ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο Υ Σ? ΤΟΥΣ Ψ Ε Υ Τ Ε Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τσοπάνε δεν είπαμε τίποτα κακό και μας λογόκρινες.!!! Ξαναδιάβασε τα μηνύματα.

Έχεις πάθει balck out μου φαίνεται και συ ρε κακομοίρη... νο πρόμπλεμ!

Τι τα 'θελες τώρα στα γεράματα τα ηλεκτρονικά τα γράμματα; Καλύτερα άστα, Γ@Μ@Τ@ με κεφαλαία γράμματα...