Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση της Α. Παπαθανάση σε ανοικτή επιστολή σχετικά με το Κέντρο Υγείας Ιτέας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011


Προς:
Εξωραϊστικό Σύλλογο Ιτέας «Καρτερία»


Θέμα: «Απάντηση σε ανοικτή επιστολή σχετικά με το Κέντρο Υγείας Ιτέας»


Μετά λύπης μας διαβάζουμε για πολλοστή φορά, επιστολή στην οποία αναφέρονται ανακριβείς και παραπλανητικές φήμες και σχόλια περί κλεισίματος, υποβάθμισης και υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Ιτέας .

Ο δημόσιος λόγος , από όπου και αν εκφράζεται οφείλει να υπηρετεί την αντικειμενική αλήθεια , τα πραγματικά ερωτήματα και όχι τον υποκειμενικό φόβο , εκτός – δυστυχώς – αν ο φόβος αυτός εξυπηρετεί  τον λαϊκισμό απέναντι στην κοινή λογική  και την «ανάγκη» κάποιοι να υπάρχουν μέσα από φήμες και σχόλια.

Για μια ακόμη φορά :
  • ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ. 
  • ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ  και  ΟΥΤΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ .

Και θα κάνουμε από κοινού , με κάθε Αρχή & Φορέα,  κάθε δυνατή προσπάθεια για την μέγιστη αξιοποίηση τόσο των δυνατοτήτων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου.  

Εάν παρόλα αυτά ,
παρά την δημόσια τοποθέτηση της Κυβέρνησης και της Βουλευτού του Νομού και εντός της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων , ότι το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ θα έχει 24ωρη λειτουργία και ότι θα αναβαθμισθεί ,
εσείς επιμένετε , σύμφωνα με τις δικές σας «πληροφορίες» , ότι  επέρχεται «κάτι κακό» - τότε παρακαλούμε είτε να μιλήσετε με αποδείξεις , είτε να θέσετε συγκεκριμένο «χρόνο» για το «επερχόμενο κακό» - και δημόσια να κριθείτε για το αληθές ή όχι των απόψεων σας.

Η πρόταση του Υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν πρόκειται να επιφέρει καμία μεταβολή σε ότι αφορά στην 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Ιτέας αλλά αντιθέτως αναβαθμίζει το εν λόγω Κέντρο Υγείας , με γνώμονα πάντα την βέλτιστη παροχή του αγαθού της υγείας στους κατοίκους της Ιτέας, κύρια μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, με βάση τα προγράμματα αυτά η Ιτέα πρόκειται να εξασφαλίσει για κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, 180.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα.

2 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Π ΔΕΛΦΟΥΣ είπε...

Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!!
ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ.

κυρρα είπε...

μπραβο στην βουλευτη κυρια παπαθαναση αφροδιτη!!!