Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Παρά την κρίση, η Ελλαδα είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες!

Η Ελλάδα της λιτότητας, της ύφεσης ακόμα και των διαμαρτυρόμενων για τα μέτρα πολιτών συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες του εξωτερικού, σημειώνει την Τετάρτη άρθρο των «Times» της Νέας Υόρκης – ένα από τα σπάνια πλέον δημοσιεύματα που αναφέρονται με θετικό τρόπο στη χώρα μας. Το δημοσίευμα....





αναφέρει ότι η εγχώρια τουριστική κίνηση παρουσίασε κάμψη λόγω της μείωσης του εισοδήματος των Ελλήνων, όμως οι αφίξεις από τις παραδοσιακές χώρες τουριστικής ροής (Ευρώπη, ΗΠΑ) αλλά και από τις ανερχόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας αυξήθηκαν θεαματικά.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφθούν έως το τέλος του έτους τη χώρα μας εκτιμάται ότι θα αγγίξει το ρεκόρ των 16,5 εκατομμυρίων.

«Η ανέλπιστη αύξηση του τουρισμού έκανε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως να μην νιώσουν ακόμα την ύφεση» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. «Το γεγονός αποδίδεται τόσο στον σχεδιασμό όσο και στη συγκυρία» προσθέτει αναφέροντας τόσο τη διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου Οικονομικών όσο και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των ξενοδοχειακών μονάδων από τις αρχές του έτους.

«Αναμφίβολα και οι αναταραχές στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή έκαναν πιο ελκυστικό το τουριστικό πακέτο της Ελλάδας» συμπληρώνει. Η εφημερίδα επικαλείται έκθεση της McKinsey σύμφωνα με την οποία ορισμένες αλλαγές όπως η τακτικότερη αεροπορική σύνδεση ελληνικών πόλεων με το εξωτερικό, η αναβάθμιση αεροδρομίων και λιμανιών καθώς και η μείωση του δασμού στα αεροδρόμια θα μπορούσε να αυξήσει την ετήσια εισροή τουριστών στις 200.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία, δίνοντας μια λύση στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας.
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: