Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μιχάλης Γιαννάκης για τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Βοιωτία


Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας

Καμία απάντηση δεν δίνει η Υπουργός Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κου Μιχάλη Γιαννάκη για τις εξαιρέσεις που προβλέπει σχετική Απόφαση της Υφυπουργού για τις συγχωνεύσεις σχολείων της ελληνικής περιφέρειας.

Με την ΑΠ 21548/19.08.2011 Ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης αποκάλυψε τις εξαιρέσεις που αποφάσισε η Υφυπουργός και την κάλεσε να κάνει αποδεκτές τις ενστάσεις και τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις για τα σχολεία της Βοιωτίας.

Με αφορμή την αντίδραση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου Στειρίου, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί η Υφυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και να διορθώσει τις αδικίες εις βάρος του νομού Βοιωτίας, εμμένει στον εμπαιγμό των πολιτών και της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια πολιτική ηγεσία που κλείνει σχολεία, που αφήνει μαθητές χωρίς βιβλία και που περικόπτει δαπάνες για την Παιδεία, από το να ομολογήσει την αποτυχία της και να παραιτηθεί.

Ειδάλλως η δικαιολογημένη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου Στειρίου δεν θα είναι η εξαίρεση ως ακραία αντίδραση, αλλά ο κανόνας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: