Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Άγγλοι ανέλαβαν να «πουλήσουν» Ελλάδα για τα 50 δισ.

Μία αγγλική εταιρεία στο Λονδίνο που συστάθηκε τρεις μήνες πριν, πήρε την εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τα ελληνικά «φιλέτα» για να βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ... Με απόφασή της η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει σύμβαση με...




την εταιρεία CCandC Advisors Ltd με έδρα το Λονδίνο
για «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό..... στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης
ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου.

Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο. 
Για το θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοϊδη και Λ. Κατσέλη.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: