Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Διάγγελμα Παπανδρέου: Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου...


Μετά το πέρας των συνομιλιών του ο πρωθυπουργός της χώρας απηύθυνε διάγγελμα προς τους Έλληνες πολίτες.
 
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Συνολική λύση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την... ολοκλήρωση των ενημερωτικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι αυτή είναι η ελληνική θέση και αυτή τη μάχη θα δώσει η κυβέρνηση. Και ζήτησε από όλους τους αρχηγούς, όπως είπε, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν αυτή την εθνική, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια γιατί αφορά όλους.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης... ότι ενόψει των δύο Συνόδων Κορυφής υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα για διαπραγμάτευση. Μεταξύ αυτών ανέφερε την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, το αποκαλούμενο σχέδιο ανταγωνιστικότητας, τον μελλοντικό μηχανισμό στήριξης, και τους όρους εξυπηρέτησης του χρέους από κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως είναι η Ελλάδα. Επίσης, όπως είπε, υπάρχουν τα θέματα της έκθεσης του ευρωομολόγου και της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, δύο θέματα τα οποία υπερψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η συνολική λύση την οποία προωθεί η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαιτείται και για την διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση αλλά, όπως τόνισε, η λύση αυτή πρέπει να είναι και πραγματική. Εννοώντας, όπως εξήγησε, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μάχη δημοκρατίας τη μάχη που δίνει η Ελλάδα ώστε οι αγορές να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών.
Η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι να σταθεί η Ελλάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα στα πόδια της. Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι καλό για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.
Πεποίθησή μας, ανέφερε επίσης, είναι ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό ζήτημα και το ευρωπαϊκό ζήτημα είναι ταυτόχρονα ελληνικό.
Δίνουμε τη μάχη για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να σταθεί η πατρίδα στα πόδια της και να μην ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, φαίνεται πως δεν τα έχει βρει με κανέναν ο Γιώργος Παπανδρέου και μας προετοιμάζει για νέες θυσίες. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Παπαρήγα, έρχονται τα χειρότερα…
Πραγματική λύση και μάχη δημοκρατίας στην Ευρώπη δίνεται αυτή τη στιγμή προκειμένου οι αγορές να λειτουργούν στον ρυθμό των πολιτών, μας είπε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα σύνδεσε το Ευρωπαϊκό πρόβλημα με το Ελληνικό πρόβλημα, τονίζοντας πως είναι σαφής η επιδίωξη να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Και αυτό θα είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης!!!
Όπλο στον αγώνα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι οι πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών για το χρέος, θυσίες μέσω των οποίων ανακτούμε αξιοπιστία ως χώρα, μας είπε ο κύριος Παπανδρέου στο διάγγελμά του.
Αυτή η μάχη δίνεται για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα και συνεχίζουμε για να δώσουμε τη μάχη και να κερδίσουμε όλοι μαζί, έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας την πολιτική του μοναξιά και αφήνοντας να πλανάται για την Ελλάδα ένα σκληρό μέλλον στην Ευρώπη που αλλάζει.
Στο "όλοι μαζί", ο Γιώργος Παπανδρέου σαφέστατα δεν σκέφτεται για εκλογές, δεν σκέφτεται ούτε καν κάποιο δημοψήφισμα, καθώς βρισκόμαστε ως χώρα και ως έθνος μπροστά στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη που έρχεται και που η οποία διαλύει την Ευρώπη και επιβάλει το 4ο Ράιχ (ελέω της Νέας Τάξης).
Και σε αυτές τις αλλαγές εμείς οι Έλληνες πολίτες δεν θα έχουμε άποψη, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να μας εκπροσωπήσει ο ίδιος στην Ευρώπη, που αλλάζει… προς το χειρότερο. Ξέχασε, βέβαια, ο κύριος Παπανδρέου να μας ρωτήσει αν θέλουμε την εκπροσώπησή του...
Για τον ίδιο, τον Παπανδρέου, φυσικά, όλοι μαζί θα πάμε... μόνο που δεν μας ξεκαθάρισε το που... Βλέπετε, εμείς είμαστε τα ζωάκια που μας στέλνει σε ένα αβέβαιο αύριο, που δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης, άποψης ή οποιασδήποτε επιλογής...
Στο αεροπλάνο της φυγής, φυσικά δεν θα πάμε μαζί, επειδή εμείς θα μείνουμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος που μας φόρτωσαν οι πολιτικές δεκαετιών, οι χορηγείες και τα άλλα συναφή...
Στην Ευρώπη μόνος του, αλλά στον πάτο μόνοι μας... και με την Μέρκελ, να τρέμει το επόμενο διάγγελμα του Γιώργου...
Και σκέφτομαι: Λέτε ο Γιώργος να φύγει στο τέλος του μήνα, μετά την Σύνοδο Κορυφής; Αναρωτιέμαι...

http://anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: