Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κωφοί ακούνε με τα... δόντια.


Κωφοί ακούνε με τα... δόντιαΈνα νέο ακουστικό βαρηκοΐας για άτομα με μειωμένη ακουστική ικανότητα εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, το ακουστικό δεν τοποθετείται στο αυτί, αλλά στο... δόντι.

Η συσκευή, που ονομάζεται Sound Bite, μεταδίδει τον ήχο στον έσω ου (αυτί) δια μέσω της γνάθου.


Τοποθετείται στον άνω δεξιό ή αριστερό φρονιμίτη και το μέγεθος και σχήμα δημιουργείται ώστε να ταιριάζει στον κάθε ασθενή ξεχωριστά.
...

Εντούτοις, το Βασιλικό Ίδρυμα Κωφών της Βρετανίας επισημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε όλους όσους έχουν προβλήματα ακοής.


Αγωγιμότητα οστού

Η αρχή λειτουργίας του νέου ακουστικού βασίζεται στην αγωγιμότητα (διάδοση) του ήχου μέσω του οστού και όχι μέσω του αέρα, όπως δηλαδή λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας που τοποθετούνται στο αυτί.

Ένα σύστημα μίνι μικροφώνων που είναι τοποθετημένα στη συσκευή μεταδίδουν τις δονήσεις από το δόντι και τα οστά με τη βοήθεια ενός μικροφώνου στο λαβύρινθο του αυτιού.


Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Sonitus Medical, πρόκειται για την πρώτη συσκευή του είδους της που δεν χρειάζεται χειρουργείο για την τοποθέτησή της. 
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: