Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΓΙΩΡΓΗ.



Αγαπητέ Γιάννη (Ι.Α.Λ.) πριν μία εβδομάδα έγραφες για τον σκουπιδότοπο στον Αγκάρσιο και το αίσχος που αντικρύζουν οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι ανεβαίνοντας για το Αι-Γιώργη, αλλά δυστυχώς αντί να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα προς τα καλλύτερα πάμε προς τα χειρότερα.
 Ακριβώς κάτω από τον Αι-Γιώργη και από το προαύλιο ''βεράντα'' της εκκλησίας, όπου ο κάθε επισκέπτης απολαμβάνει την απέραντη θέα, σε οικόπεδο της εκκλησιας και οχι σε κάποιο δημόσιο χώρο, κάποιος ή κάποιοι (σίγουρα κάποιος), θέλησαν να κάνουν διευθέτηση στο χώρο του οικοπέδου δημιουργώντας μια νέα χωματερή. Ετσι λοιπόν ξεθάβοντας μπάζα και σκουπίδια που είχαν συσωρευτεί από εργασίες(οικοδομικές) των περιοίκων και παρέμεναν μερικά χρόνια τώρα επιμελώς σκεπασμένα, μεταφέρθηκαν στο άλλο άκρο του οικοπέδου, για να καλύψουν ένα κενό που υπάρχει ανάμεσα σε ένα τειχίο του  οικοπέδου και ίσως να τα ξανασκεπάσουν πάλι επιμελώς όπως πριν. Δεν γνωρίζουν βέβαια οτι το άνοιγμα εκεί έγινε προκειμένου να μην επιβαρύνεται το τειχίο από χώματα ή οτι άλλο και υποχωρήσει, και να έχουμε κάποιο ατύχημα, διότι το τειχίο ειναι μια πρόχειρη κατασκευή και δεν αντέχει άλλο βάρος.  
  Εκτός όμως από τα μπάζα και τα σκουπίδια στο οικόπεδο της εκκλησίας μπορείς να δείς τόσα άλλα όπως βαρέλια, καρότσια οικοδομών, φελιζόλ, σίδερα, ξύλα κάθε είδους από καυσόξυλα μέχρι οικοδομικά, τεράστια νάυλον, κάρβουνα από το Πάσχα και τ' Αι-Γιωργιού (από το λάκκο) και ο,τι τέλος πάντων βλέπεις σε μια ΧΩΜΑΤΕΡΗ. Για του λόγου του αληθές παραθέτω και τις φωτογραφίες.
  Θέλω να πιστεύω οτι θα υπάρξουν ενέργειες από τους αρμόδιους προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να σταματήσει αυτό το αίσχος, που δεν τιμά ούτε την εκκλησία, ούτε εμάς τους ίδιους.
  Να αναφέρω οτι σε επικοινωνία που είχα με αρμόδιους της εκκλησίας, κανείς δεν γνώριζε κάτι για την ''διευθέτηση'' του χώρου του οικοπέδου, αλλά ούτε και κανείς είχε δώσει κάποια εντολή για οποιαδήποτε εργασία στο οικόπεδο και ο,τι έγινε εν αγνοία της εκκλησίας ?
  ο Αγιοργίτης,

Ο αποστολέας έχει όνομα και επίθετο και το αρθρο εστάλη απο το προσωπικό του e-mail. Επειδή υπογράφει "Ο Αγιοργίτης" το δημοσιεύω έτσι.

1 σχόλιο:

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Αγαπητέ συν-ενορίτη Αγιωργίτη,
Επειδή παρέλειψες να βάλεις λεζάντα στις φωτογραφίες, παρακαλώ να μου επιτρέψεις να προτείνω ένα αρχαιοελληνικό απόφθεγμα :
"Ωσπερ λίθοι,πλίνθοι,ξύλα τε και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα"
Ξενοφώντος Απομνημονεύματα 3,1,7.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να καλύψω σύμφωνα με την αναλυτική σου καταγραφή: τα βαρέλια, τα καρότσια, το φελιζόλ και το νάυλον, αλλά ως γνωστόν οι Αρχαίοι ήταν "καθυστερημένοι" τεχνολογικά. Εμείς βέβαια είμαστε καθυστερημένοι(χωρίς εισαγωγικά) και αισθητικά και πολιτισμικά.
Ξέρεις φίλε μου, αυτό που μας σώνει είναι η μοναδική και ανεπανάληπτη θέα από το μπαλκόνι του Αη- Γιώργη κι έτσι οι πολλοί δεν προσέχουν τις τοπικές ασχήμιες.
Η καλύτερη εικόνα που έχω δει από εκεί ήταν μια μέρα με φανταστική διαύγεια, που φαινοταν καταπληκτικά η Πελοπόννησος, η παραλία και τα βουνά, ενώ διέσχιζε τον Κορινθιακό ένα μεγάλο πλοίο που το φώτιζε υπέροχα ο ήλιος. Το παρακολούθησα μέχρι να "σκαπετήσ'", καθώς δεν φαίνεται συχνά έτσι.
Και όχι τίποτε άλλο αλλά πλησιάζει και το Πανηγυράκι!