Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Απεστάλη μέσω e-mail σήμερα. Ελπίζω η περιφέρεια να ενεργεί πιο άμμεσα στα σοβαρά και ουσιαστικά θέματα που απαιτούν συνέπεια. ( αν δεν κάνω λάθος η ημέρα της γής έχει περάσει. Το δελτίο έχει ημερομηνία 24/3 αλλά το έστειλαν σήμερα )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συμμετέχει στον Διεθνή εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης
Συμμετέχει στην προσπάθεια για αλλαγή των πρακτικών, της αντίληψης και της νοοτροπίας, που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα από το ανθρώπινο γένος, κατά την αναπτυξιακή του διαδικασία και οδήγησαν τη Μητέρα – Γη σε μαρασμό.
Οι άνθρωποι δεν επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στο Πλανήτη, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανσή του, την ρύπανση των υδάτων και των εδαφών του, την κατάρρευση των οικοσυστημάτων, την κλιματική αποσταθεροποίηση.
Η φύση παρείχε απλόχερα τα αγαθά της στα οποία οι κοινωνίες έκαναν υπέρ-χρήση (υπέρ – αλίευση, υπέρ – εξόρυξη, υπέρ-λατόμηση, υπέρ-θέρμανση κ.α.)
Σήμερα παρά ποτέ προβάλλει εμφανώς ο κίνδυνος της «τιμωρίας»
Για αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με αίσθημα αισιοδοξίας συμμετέχει στην Παγκόσμια κίνηση των Πολιτών για την ανατροπή των μέχρι σήμερα ακολουθουμένων τακτικών, συνεισφέροντας, μέσω των πολιτικών της, στην διατήρηση ενός Πλανήτη – Γη, ο οποίος θα εξακολουθεί να φιλοξενεί ανθρώπους, θα εξακολουθεί να φιλοξενεί τη ζωή.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ  24- 3 - 2011
                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: